Ryan Giggs feirer scoring mot Emiratene (Foto: Ben Curtis/Ap)
Ryan Giggs feirer scoring mot Emiratene (Foto: Ben Curtis/Ap)

Giggs scoret da Storbritannia tok sin første seier

Vertsnasjonens kaptein åpnet scoringsballet på Wembley, men Storbritannia måtte ha hjelp av to innbyttere for å sikre seieren i 2.omgang.

Storbritannia-Emiratene 3-1
Ryan Giggs, Scott Sinclair og Daniel Sturridge ble de store heltene da Storbritannia tok sin første seier i OL-fotballen. Premier League-trioen scoret hver sin gang da vertsnasjonen slo Emiratene 3-1 søndag.

Giggs sendte hjemmelaget foran i 1.omgang, men etter en emiratisk utligning etter snaue timen ble det mer spennende enn Stuart Pearce hadde tenkt seg mot slutten. Da var det bra for landslagsssjefen at han lyktes med byttene, noe som må sies at han gjorde ettersom både Scott Sinclair og Daniel Sturridge kom fra benken og puttet og med det sikret laget en viktig seier.

Les også: Her er de største profilene i OL-fotballen

Giggs satte inn 1-0
16 minutter ut i oppgjøret tok Storbritannia ledelsen. Craig Bellamy la inn fra venstre, og i feltet ruvet Ryan Giggs høyest. Kantspilleren har ikke for vane å score med hodet, men denne gangen var headingen kontrollert og utagbart for motstandernes keeper.

Sju minutter ut i 2.omgang kunne innbytter Daniel Sturridge doblet England-ledelsen. Fremragende forarbeid av Aaron Ramsey gav Chelsea-spissen en stor mulighet fra fem meter, men en strålende fotparade av Ali Khaseif hindret scoring.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Celebert publikum: David Beckham og Prins William på tribunen (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Celebert publikum: David Beckham og Prins William på tribunen (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Utligning for Emiratene
Akkurat i det klokken var i ferd med å bikke 60 minutter utlignet Emiratene. Rashed Eisa satte fart på, kom seg forbi James Tomkins takket være et fantastisk førstetouch og var sikker alene med Jack Butland.

Drøye 20 minutter før slutt var Emiratene nære på å gå opp til 2-1. Kun en strålende redning med beina fra Jack Butland hindret at araberne klarte å ta ledelsen.

Storbritannias innbyttere avgjorde mot slutten
Kun fem minutter senere var det i stedet Storbritannia og Scott Sinclair som satte ballen i mål. Craig Bellamy la nok en gang inn, og innbytter Sinclair, som minuttet tidligere hadde erstattet Ryan Giggs, utnyttet en feilberegning av keeper og løp inn 2-1.

Kun tre minutter senere satte en annen innbytter - Daniel Sturridge - inn 3-1 for de blå med en delikat chip, og etter det kom Emiratene aldri tilbake i oppgjøret.

Etter kun 1-1 mot Senegal i åpningskampen var Stuart Pearces mannskap avhengig av seier for å kickstarte turneringen, og denne kom altså søndag.

Nå spiller laget for avansement i den avgjørende kampen mot Uruguay neste uke. Luis Suárez og lagkameratene tapte 0-2 mot Senegal i en tidligere kamp søndag, noe som betyr at ingen av de to lagene har råd til å tape den tredje og avgjørende kampen.

Les også: Senegal ødela OL-festen for Storbritannia

Storbritannias lag: Jack Butland - Micah Richards, James Tomkins, Steven Caulker, Neil Taylor - Aaron Ramsey, Tom Cleverley, Joe Allen, Ryan Giggs - Marvin Sordell, Craig Bellamy