India jakter på den mystiske kvinnen i rødt som gikk sammen med under åpningsseremonien i OL.  (Foto: MIKE BLAKE/Reuters)
India jakter på den mystiske kvinnen i rødt som gikk sammen med under åpningsseremonien i OL. (Foto: MIKE BLAKE/Reuters)

Overivrig statist var «mysteriekvinnen»

Indias OL-sjef krever unnskyldning for episoden.

Det var en overivrig kvinnelig statist som snek seg med under Indias innmarsj i fredagens åpningsseremoni.

Det opplyste den britiske OL-arrangøren søndag. Vertskapet har måtte tåle sterk kritikk fra India etter at en ukjent kvinne i rød genser gikk ved siden av landets flaggbærer Sushil KuNåmar.

Ifølge sjefen for London-OL, Sebastian Coe, var kvinnen én av 7500 frivillige statister under seremonien. Han mener hun ikke utgjorde noen trussel for indernes sikkerhet.

– Hun var tydelig overivrig. Vi hadde tidlig en mistanke om at hun var en del av laget vårt. Hun skulle åpenbart ikke vært der. Jeg skal snakke med den indiske delegasjonen om det, sier Coe.

Indias OL-sjef, Muralidharan Raja, krever en unnskyldning etter episoden.

– Det var en klar inntrengning. Jeg kan ikke kalle det en sikkerhetsglipp, men det hele var bisart. Vi kommer til å be om en unnskyldning. Hun fornærmet oss for hel verden. Den indiske innmarsjen ble vist i snaut ti sekunder, og hun tok all oppmerksomheten, sier Raja. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2