Kevin Durant (Foto: TIMOTHY A. CLARY/Afp)
Kevin Durant (Foto: TIMOTHY A. CLARY/Afp)

USAs stjernegalleri åpnet med kalasseier

Kevin Durant ledet USAs basketlag til en enkel seier i åpningkampen mot Frankrike.

USA-Frankrike 98-71

Det var ikke akkurat helt uventet. Likevel føltes det nok godt for USAs basketherrer å få en bekreftelse på at de er blant de aller ypperste gullkandidatene i turneringen - noe de fikk til fulle i sin overbevisende 98-71-seier mot Frankrike.

Durant tok ansvar
Få utøvere har fått like mye oppmerksomhet før OL som spillerne på USAs basketlag. Og det er ikke uten grunn at amerikanerne fotfølges av et mediakobbel uten like. Kobe Bryant, LeBron James og Kevin Durant er alle blant klodens største idrettsstjerner og tjener summer de fleste andre deltakerne i London bare kan drømme om.

Mot Frankrike var det Kevin Durant som ledet an superlaget. Oklahoma City-spilleren kommer fra en glimrende NBA-sesong hvor han ledet laget sitt til finale mot Miami Heat, og 23-åringen ser ut til å tatt med seg formen videre til OL.

lebron (Foto: TIMOTHY A. CLARY, © lv-iw/sa)
lebron (Foto: TIMOTHY A. CLARY, © lv-iw/sa)
Med 22 poeng og ni returer var han svært toneangivende, og skapte store problemer for det franske forsvarspillet. LeBron James satte ikke like mange poeng (9 totalt), men var likevel også en av de mest sentrale spillerne.

Skaffet luke før pause
Franskmennenes store profil Tony Parker (San Antonio Spurs) klarte aldri å matche nivået til sine NBA-kolleger. «Les Bleus» bommet på stort sett alt av trepoengsforsøk. Da blir det tungt mot et lag som har topp kvalitet i alle ledd stort sett uansett hvem som er på banen.

Les også: Kobe Bryant: – «Dream Team» er tidenes basketlag

USA ledet bare 22-21 etter første periode, men satte så opp dampen før pause og ledet 52-36 etter halvspilt kamp. Etter hvert var ledelsen så stor at de stort sett bare kunne kose seg gjennom siste periode.

På tirsdag venter neste test for de NBA-stjernene. Da er det Tunisia som skal få kjørt seg mot Durant, James og de andre.

Se bildeserie fra kampen øverst i artikkelen!

Kobe Bryant skjermer ballen fra Tony Parker. USA gjorde stort sett som de ville mot Frankrike. (Foto: TIMOTHY A. CLARY/Afp)
Kobe Bryant skjermer ballen fra Tony Parker. USA gjorde stort sett som de ville mot Frankrike. (Foto: TIMOTHY A. CLARY/Afp)