Neymar og Oscar. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Neymar og Oscar. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Neymar med drømmefotball på Old Trafford

Brasils vidunderbarn sørget for at «Drømmenes teater» levde opp til navnet.

Brasil-Hviterussland 3-1

Ett drømmefrispark og to fantastiske målgivende pasninger. Bedre kan det knapt gjøres.

Han er kanskje fotballverdens mest ettertraktede spiller. Mot Hviterussland viste brasilianske Neymar nok en gang hvorfor europeiske toppklubber ligger langflate for å lure 20-åringen bort fra Santos.

Frisparktreff av en annen verden
Det er nok spesielt 2-1-scoringen publikum på Old Trafford vil huske når de tenker tilbake på kampen. Etter snaut 65 minutter fikk Brasil nemlig frispark rundt 20 meter fra målet til hviterusserne.

Neymar tok et par skritt løpefart før han vridde ballen i en perfekt bue forbi muren og over i motsatt hjørne. Keeper Aleksandr Gutor kastet seg etter kulen, man klarte aldri å få hansken på den. En slik scoring er ikke hverdagskost selv på en stadion som har vært hjemmebanen til spillere som Eric Cantona, David Beckham og Cristiano Ronaldo.

Derfra og inn var det egentlig aldri noen tvil om hvem som skulle vinne kampen.

Nydelige assists
Men Hviterussland lot seg ikke pelle på nesen fra start i Manchester. Renan Bardini Bressan utnyttet nemlig svakt brasiliansk forsvarsspill til å sende østeuropeerne i ledelsen før det var spilt ti minutter.

Les også: Se Neymar og Brasil herje med Storbritannia

Det tok imidlertid ikke lang tid før de brasilianske gullfavorittene svarte. Neymar slo et perfekt innlegg til Alexandre Pato som stanget inn utligningsmålet på vakket vis.

Artikkelen fortsetter under bildet

Alexandre Pato. (Foto: ANDREA COMAS/Reuters)
Alexandre Pato. (Foto: ANDREA COMAS/Reuters)

I andre omgang sendte altså Neymar de gulkledde i ledelsen med sin minst like vakre frisparkscoring - og den Real Madrid-linkede angrepsspilleren var ikke ferdig der.

Like før slutt headet han nemlig ballen mellom beina på en hviterussiske forsvarspiller og satte fart innover i banen før han hælsparket til Oscar. Chelseas nysignering takket med å hamre utagbart inn i nettet.

3-1-seieren betyr at Brasil allerede er sikret avansement fra gruppe C før den avsluttende kampen mot New Zealand onsdag.