Bronsegutten rørte pappa til tårer

Med et digert glis og en stor gratulasjonsklem møtte pappa Pål Thomassen sønnen og sykkelyndlingen Alexander Kristoff før bronsemiddagen i OL lørdag kveld.

NRK-profilen måtte pent møte opp utenfor den fasjonable restauranten Asia de Cuba og vente sammen med pressekorpset på at overraskelsessønnen Kristoff og lagkameratene Lars Petter Nordhaug og Vegard Stake Laengen ankom middagsfeiringen med sykkelforbundet.

Edvald Boasson Hagen forble i utøverlandsbyen for å fokusere på onsdagens temporitt.

– Man håper alltid, men vet også at veldig mye skal klaffe for å vinne OL-medalje. Egentlig skulle jeg ha reist hjem til Oslo for å starte forberedelsene til kommentering av roing i OL, men valgte å bli en natt ekstra etter dette. Jeg satt i Hyde Park sammen med noen engelskmenn og så rittet på TV. I spurten var jeg litt usikker på om det var Edvald eller Alexander som var der framme av de norske, men jeg så ganske raskt at det var Alex. Etterpå tørket jeg en gledeståre og feiret med en øl, sa Pål Thomassen før han omsider fikk treffe sønnen og gratulere ham på ordentlig vis etter kun to korte telefonsamtaler etter bronseløpet.

Norges første OL-medaljevinner i 2012 var utmattet etter 250 kilometer sykling, en monsterspurt om bronsemedaljen, to dopingtester (urin og blod), pressekonferanser og alt som hører til suksessen.

– Jeg har ikke spist ordentlig mat siden frokost og er skrubbsulten, forklarte Kristoff det norske pressekorpset i håp om å slippe inn til middagen raskest mulig. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2