USA, Storbritannia og Brasil klare for kvartfinale

Det amerikanske kvinnelandslaget i fotball sikret seg plass i kvartfinalen i OL etter 3-0 mot Colombia lørdag. Også Brasil og Storbritannia er videre.

I en fysisk tøff og til tider dårlig fotballkamp, var det ingen tvil om at det skulle ende med amerikansk seier på Hampden Park i Glasgow.

Et perfekt langskudd av Megan Rapinoe fra 23 meter ga USA ledelsen etter litt over en halvtime. Ballen gikk høyt, men midt i mål.

Den fysiske duellen så ut til å gå litt for langt da Abby Wambach tilsynelatende fikk et spark i ansiktet av Lady Andrade sju minutter før pause. Dommeren oppfattet ikke situasjonen.

Colombianerne jobbet hardt, men var aldri spesielt farlig offensivt. Annen omgang bar preg av mange stopp i spillet, men de amerikanske jentene sørget for å avslutte kampen med to mål til. Wambach scoret sitt 140. landslagsmål i det 73. minutt med et lavt skudd i hjørne, mens Carli Loyd gjorde 3-0 kort tid etter.

USA er sikret kvartfinalebillett, men ønsker å ta gruppeseieren i siste kamp mot Nord-Korea på Old Trafford tirsdag. Amerikanerne er tittelholder i turneringen. (©NTB)