Tufte vil ikke rangere OL-gullene

Olaf Tufte (36) synes det er umulig å rangere de to OL-gullene sine. Lørdag starter roveteranen jakten på sin tredje strake olympiske triumf.

Da ror han forsøksheat i singlesculler på Dorney Lake i Eton, like utenfor London. Den femdobbelte verdensmesteren Mahe Drysdale fra New Zealand er i samme heat. Tre roere går direkte til kvartfinale, mens resten ror oppsamling.

Tufte regnes ikke blant gullfavorittene i London-OL, men vestfoldingen har vist tidligere at han aldri kan avskrives. Mens han innfridde som storfavoritt i Aten i 2004, var han bare regnet som en outsider da det ble et nytt gull i Beijing fire år senere.

– Det er alltid stort å vinne det første gullet, og det er alltid stort å komme tilbake når folk ikke tror på deg. Det går ikke an å sette de to gullene opp mot hverandre. I 2004 var jeg den råeste mannen i feltet og vant på ren styrke. I Beijing var vi best forberedt på start, og jeg rodde mitt kanskje beste løp noensinne. Det var to helt forskjellige prestasjoner, forklarer Tufte til NTB.

– Begge er selvfølgelig høydepunktene i idrettskarrieren min. Så langt. Så får vi se.

Fra før har han også en sølvmedalje sammen med Fredrik Bekken fra Sydney i 2000. (©NTB)