Godset ga FFK en lekse etter pause

Serieleder Strømsgodset kjørte over Fredrikstad etter pause og vant hele 5-0 på Marienlyst i fredagens eliteseriekamp.

Ronny Deilas mannskap fikk det lenge tøft, men var ustoppelig da laget skrudde opp turboen både ett og to hakk i annen omgang. Der Fredrikstad før pause for det meste holdt unna, ble det etter hvert for mye med hurtige angrep og en god Lars Christopher Vilsvik i servitørrollen.

Først la 23-åringen i det 56. minutt inn en perfekt ball fra høyre til Peter Kovacs, som ungareren enkelt plasserte til 2-0 bak FFK-keeper Jon Masalin. Seks minutter senere slo Vilsvik på nytt et strålende innlegg, som innbytter Adama Diomande med hodet stanget i nettmaskene ned i venstre hjørne.

Derfra og ut kjørte Strømsgodset totalt over gjestene fra «plankebyen» og fikk nærmest gjøre som de ville. I det 73. minutt satte Kovacs inn sitt mål nummer to til 4-0 på en retur fra Masalin. Ole Kamara avsluttet målfesten i sluttminuttene da han på lekkert vis flikket ballen i nettet.

Begge lag åpnet kampen friskt på Marienlyst. Bortelaget forsøkte seg på å stå høyt i banen, og lyktes til en viss grad med det. Men det var vertene som bød FFK på en enorm kontringsmulighet etter ti minutters spill. En nølende Hans Erik Ramberg våget ikke å teste skuddfoten alene med keeper. Dermed fikk hjemmelaget tid til å rydde opp.

Fredrikstad kom til sjanser, spesielt i første omgang. Likevel var det Stefan Johansen som igjen viste fram sin gode frisparkfot da han ordnet 1-0 til Godset i det 18. minutt. (©NTB)