JAQCUES ROGGE (Foto: FRANCISCO LEONG/Afp)
JAQCUES ROGGE (Foto: FRANCISCO LEONG/Afp)

– Det er respektløst mot sporten

Jacques Rogge reagerer på de australske utøverne, som veddet på hvem som skulle bli flaggbærer under åpningsseremonien i OL.

De australske utøverne skal ha veddet på hvem som skulle bli flaggbærer under åpningsseremonien i London fredag. Presidenten i Den internasjonale olympiske komité (IOK), Jacques Rogge reagerer på slike veddemål.

– Ikke bra
– Det er ikke er bra i det hele tatt, og man burde ikke vedde på sånne ting. Det har ingenting å gjøre med sportsresultatet, eller manipulering av konkurransen, men jeg føler at det er respektløst, sa Rogge til en journalist under torsdagens pressekonferanse.

Les også: Ingen offisiell minnemarkering for Dale Oen under OL i London

Idrettspresidenten sa at han personlig ikke har hørt om dette tilfellet før.

– Jeg må innrømme at jeg ikke vet noe om dette, men det er en regel at ingen deltakere i OL kan vedde på seg selv underveis i lekene, sa han.

IOK-lederen fortalte videre at han har forberedt seg godt mot eventuelle gamblere.

– Vi har en enhet her i London som består av spesialister, og denne enheten vil følge med på alle konkurranser underveis i OL. Hvis noe er mistenksomt vil de fortelle det til oss, og vi vil samarbeide med The Gambling Commision her i England, som er en enhet som vil kjempe mot ulovlig gambling, sa Jacques Rogge.

Les også:Kristoff om Tysse: – Han er ikke en jeg ønsker å ha bekjentskap med

Ingen etterforskning
Det ble til slutt basketballspilleren Lauren Jackson som ble utnevnt til flaggbærer for det australske laget. Nicholas Green som er medlem av den australske olympiske komité forteller at det ikke vil bli noen etterforskning.

– Vi er skuffet over det som har skjedd. Det en veldig streng regel på at det ikke skal satses innenfor vårt team, men det vil ikke bli noen etterforskning videre på dette, sa han til ABC Grandstand.

Artikkelen fortsetter under bildet!

LAUREN JACKSON: (Foto: Dusan Vranic/AP)
LAUREN JACKSON: (Foto: Dusan Vranic/AP)

Jackson vil bli den første kvinnelige kvinnelig flaggbæreren fra Australia på tjue år. Hun er naturligvis stolt.

– Ikke ett minutt hadde jeg forventet at dette skal skje, og at folk skulle støtte meg på denne måten. Jeg føler meg stolt, ydmyk og beæret over å ha denne rollen, sa hun til samme nettsted.