Rogge tilfreds med dopingavsløringer

IOK-president Jacques Rogge sa fredag at de mange dopingavsløringene i forkant av London-OL viser at dopingjegerne er i ferd med å vinne over jukserne.

– De siste to månedene er 107 utøvere avslørt og straffet. Dette er et godt tegn i kampen mot doping, sa Rogge under en pressekonferanse i London.

– Vi fortsetter å teste, teste og teste igjen. Avsløringene er et bevis på at systemet virker, at systemet er effektivt, og det har avskrekkende effekt, sa han.

Verdens antidopingbyrå (WADA) rapporterer om 71.649 dopingprøver det siste halve året før lekene. Arrangøren av London-lekene akter å utføre 6250 prøver i løpet av de 16 dagene lekene varer. Det er flere enn noen gang før.

Bare de siste dagene før OL er en rekke dopingsaker blitt kjent. Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) meldte onsdag at ni utøvere, blant dem OL-bronsevinner Natalia Tobias og den sterke maratonløperen Abderrahim Goumri, er avslørt for «sofistikert doping» ved hjelp av blodverdiene i utøvernes biologiske pass.

Høydehopperen Dimitris Khondrokoukis og mellomdistanseløperen Mariem Alaoui Selsouli er også avslørt rett før lekene, og det blir ingen OL-deltakelse på dem. (©NTB)