Rogge vil se alle idretter

IOK-president Jacques Rogge akter å benytte offentlig transport under London-OL og er fast bestemt på å få med seg samtlige 26 idretter fra tribuneplass.

70-åringen står foran sitt siste OL som den olympiske bevegelses øverste leder. Som tidligere avstår han fra IOKs luksushotell og lar seg innlosjere i utøverlandsbyen for å ta OL på pulsen.

Fredag sa belgieren at han vil benytte offentlig transport til alle arenaer utenfor OL-parken. Transport har vært en hodepine i oppkjøringen til lekene, ettersom det i London er problemer med trafikkavviklingen selv når det ikke er OL i byen.

– Rapportene jeg har fått sier at transportplanen virker. Jeg har ennå ikke reist med undergrunnsbanen, men under mitt opphold i OL-landsbyen vil jeg nesten systematisk benytte meg av offentlig transport. Selvsagt vil jeg det, sa han.

– Det er definitivt noen ikoniske konkurranser jeg ønsker å få med meg. Jeg vil være der under 100-meterfinalen, og jeg vil se seileren Ben Ainslie prøve å ta gull for fjerde OL på rad. Han har talent til å greie det, sa Rogge.

– Jeg drømmer også om en finale mellom Roger Federer og Andy Murray i Wimbledon. Jeg ønsker også å se den italienske fekteren Valentina Vezzali, som også kan vinne gull for fjerde gang på rad. (©NTB)