Fiskekonkurranse Gloppen1
Fiskekonkurranse Gloppen1

Parmesanstekt sjøørret med hvit asparges

Sjekk ut denne lekre oppskriften med hollandaisesaus og salat.

I Sommertids fiskekonkurranse er turen kommet til sjøørret. Sjøørreten er anadrom, det vil si at den foretar næringsvandring ut i havet, men den vandrer tilbake til fødeplassen i elva for å gyte. her i Norge finner vi sjøørreten mer eller mindre langs hele kyststripen.

Ukens fiskekonkurransevinner har tatt med seg en 5,5 kilos sjøørret som vi skal tilberede til et sommerlig måltid.

Parmesanstekt sjøørret med hvit asparges, hollandaisesaus og salat

600 g sjøørretfilet (kuttes i 150 g stykker)

100 g parmesan, finrevet

4 ss solsikkeolje

Nykvernet salt og pepper

Krydre ørretfiletene. Dryss parmesan på begge sider av fileten. La det trekke godt inn i kjøttet. Varm en stekepanne og tilsett oljen. Stek filetene 3 minutter på hver side.

Hvit asparges

16 hvit asparges

3 liter vann

3 ss havsalt

Skrell aspargesen med en gulrotskreller. Knekk av 1 cm nederst. Kok opp vann og salt. Legg aspargesen i kjelen og la det fosskoke i 2 minutter.

Hollandaisesaus

5 eggeplommer

500 g smør

1 ss 7 % eddik

1 ts fin sennep

1 ss sitronsaft

Nykvernet salt og pepper

Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av varmen. La den stå i 5 minutter slik at smøret skiller seg. Ta av det øverste laget av smøret (det som er uklart). Ta så ut det klare smøret og la det hvite og grumsete smøret være igjen i bunnen. Smøret skal ha en temperatur på ca 60 – 70 grader.

Pisk sammen eggeplommer, eddik, sennep og sitronsaft i en rustfri stålbolle. Sett stålbollen i en kjele med varmt vann. Pisk eggeplommene kraftig sammen. Pisk så inn litt og litt av smøret. Hvis massen tykner mens du pisker, bland inn et par spiseskjeer med lunkent vann. Da alt smøret er pisket inn smaker du til med salt og pepper.

Salat

Fordel et beger med blandet salat under fisken og over aspargesen.

Pynt

Bruk restene av parmesanen fra paneringen og ha over sausen. Frisk basilikum.

Velbekomme!