Ragnar Liaskar (Foto: TV 2/TV 2)
Ragnar Liaskar (Foto: TV 2/TV 2)

Kampfiksingssaken: – Må ha brukt mange spillerkort for å omgå grensen for innsats

TV 2s oddsekspert Ragnar Liaskar med teori om hvordan den siktede tippekommisjonæren kan ha operert.

Liaskar, som selv har vært kommisjonær, kan ikke si sikkert hvordan den siktede kommisjonæren kan ha vært involvert i kampfiksingen.

Men har ser en åpenbar mulighet:

- Det som antagelig har skjedd er at kommisjonæren har mottatt spill fra mange spillkort for å omgå grensen for innsats på slike dobbelspill fra andredivisjon, sa oddseksperten på TV 2 Sport.

5000 er maksgrensen for innsats på et slikt dobbelspill fra andredivisjon. På ett kort kan man levere spill for 500 kroner per kupong for inntil 5000 kroner.

Se hele intervjuet med Liaskar fra TV 2 Sport øverst i artikkelen

Les også: Tippekommisjonær pågrepet i politirazzia

- Et spillerkort er personlig. Det ser ut som om de må ha hatt flere spillerkort tilgjengelig for å få satse penger raskt, så mye som mulig og på færrest mulige steder.

NRK melder at det ble spilt påfallende mye på de to aktuelle kampene hos seks ulike kommisjonærer i Norsk Tipping innenfor Stor-Oslo. Det ble spilt for 70 000 kroner i løpet av én time.

- Den kommisjonæren som er pågrepet kan ha kontakt med de andre for å få kjørt igjennom kuponger kjappere slik at alarmen ikke skulle gå hos Norsk Tipping.

Liaskar sier det ikke er tvil om at kampfiksingen virker organisert.

- Men at det spilles hos Norsk Tipping, med alle sine sikkerhetssystemer, tyder på at det nok ikke er så profesjonelt som mange vil ha det til. De fleste profesjonelle kampfiksere bruker illegale spillselskaper i Asia. Der er innsatsgrensene høyere og sjansene for å bli oppdaget av norske myndigheter mindre.