Spansk sjokktap i OL-åpningen

Spania håper å krone en stor fotballsommer med OL-gull, men det startet dårlig da Japan vant 1-0 på Hampden Park torsdag.

Borussia Mönchengladbach-spiller Yuki Otsus scoring etter hjørnespark i det 34. minutt ga japanerne en drømmestart på turneringen. Spania hadde 65 prosent ballbesittelse, men den japanske kontringsviljen førte til flere store sjanser, og det var en fullt fortjent seier.

Spania har et ungt lag krydret med stjerner som Jordi Alba og Juan Mata, som begge scoret da Italia ble knust 4-0 i EM-finalen tidligere i måneden. Mange ventet at laget skulle leke seg til enkle poeng mot Japan.

Slik gikk det ikke, og tafatt forsvarsspill duket for det japanske ledermålet. Takahiro Ohugihara leverte en god dødballserve, og Otsu snek seg på innsiden av Martin Montoya. Fra kort hold sendte han ballen forbi Manchester United-keeper David de Gea.

Spanias oppgave ble ikke enklere da Inigo Martinez ble utvist i slutten av første omgang. Han fikk direkte rødt kort da han holdt igjen Kensuke Nagai.

Japan fortsatte å skape de største sjansene med direkte spill og burde ha punktert kampen i sluttminuttene. Nagai og Hotaru Yamaguchi misbrukte hver sin kjempesjanse, men det spilte liten rolle. (©NTB)