Edvald Boasson Hagen (i rødt) med Vegard Stake Laengen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Edvald Boasson Hagen (i rødt) med Vegard Stake Laengen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Boasson Hagen blir kaptein for sykkellaget i OL

– Et relativt enkelt valg, sier sportssjef Steffen Kjærgaard til TV 2.

Kjærgaard bekreftet dette på en pressekonferanse i London torsdag.

– Kapteinsvalget er tatt og det var relativt enkelt egentlig, men det er alltid åpent for flere meninger og da blir det litt vurderinger underveis, sier Steffen Kjærgaard til TV 2.

– Viktig at vi fremstår som et lag
Nå skal han være kaptein på det norske sykkellaget som utenom Boasson Hagen består av Lars Petter Nordhaug, Vegard Stake Laengen og Alexander Kristoff. Boasson Hagen har aldri tidligere deltatt i OL.

– Hvordan tok Alexander Kristoff den beskjeden?

Det tror jeg han har tatt helt greit. Jeg forstår at alle rytterne har lyst til å gjøre en god jobb i OL, men det er viktig at vi fremstår som et lag, sier sportssjefen til TV 2.

Les også:Hushovd trekker seg fra tre showløp i Norge

Klar for kamp
Gutten fra Rudsbygda dro direkte fra Tour de France til treningsforberedelser i Belgia. Kjærgaard tror «Eddy The Boss» er restituert og klar for OL.

– Vi fikk han inn allerede noen dager etter Tour de France, og da var han sliten. Vi har vært litt spent på responsen på treningene og restitusjonen. Men han virker bra nå, og vi er så trygg vi kan være på fem dager, sier han.