LøbCowboyland (Foto: Anders Kongsrud, © Anders Kongsrud)
LøbCowboyland (Foto: Anders Kongsrud, © Anders Kongsrud)

V5 Bergen

V5a1: Spennende gjensyn med 7 ID Gann Gill, som årsdebuterer i ny regi. Ukjent form, men med kun 10% av spillet bør det være verdi i hesten som var så god i fjor som 3-åring. Hadde trolig blitt annen eller tredje bak Viking Frecel i Kriteriet uten galopp i angrep på oppløpet. 6 Eyeformoney L har vært god i monté i sine tre løp etter pause. Er startrask og kan fort stikke til tet om 1 Yonckers Boshoeve (19%) ikke treffer helt. Kan overraske på lave 4%.

V5a2: 4 Oeuvre d’Art (67%) selvsagt stor favoritt med Kristine Kvasnes – den soleklart mest rutinerte kusken. Har også et langt bedre spor enn sine to hardeste konkurrenter. Om favoritten først garderes skal man se opp for 3 Perhaps Dalimo. Hindret, men gikk bra til mål i tøft selskap sist. Knallgod fjerde etter å ha blitt sjenert til galopp gangen før – i et løp nettopp Oeuvre d’Art vant. Fersk kusk trekker ned, men 3% er likevel for lavt.

V5a4/b1: 8 Reidunn gikk i tet i sprintløpet 3/6, tapte til slutt knepent for gode Loke Faks, men var foran flere av dagens motstandere: 2 Erdinger (21%) treer fra tredje utvendig og tredjespor rundt siste sving, 1 Min Blesen (22%) femte fra dødens, mens 6 Veslefrikk Med Fela (9%) manglet rom som sjette. 2100m passer ikke Reidunn like godt, men hun gikk greit som treer bak Steggsjura og Espeset Oda på denne distansen sist. Kan klare lederyggen om Min Blesen forsvarer sporet – undervurdert på 4%.

V5b3: Ikke det helt store feltet, hverken i kvantitet eller kvalitet. Selv om 5 Noble (34%) spurtet positivt fra fjerde innvendig til annen bak Cantabharmony sist, er det 1 Løb Cowboyland (30%) som står perfekt til. Kommer ut etter halvannen måneds pause uten å ha vist den store formen, men kan ikke regne med å få billigere oppgave enn dette. Fra førstespor/sprint er det bare en taktikk som gjelder, så gjenstår det å se om formen er tilstrekkelig god nok.

V5b4: 4 Tekno Viktor er skikkelig på gang! Utklasset 1 Kandidaten (8%) sist, men var uheldig og galopperte i mål som klar vinner. Mistet en lav 27-tid. Avsluttet positivt også gangen før, da som toer et godt stykke bak 7 Tomdin ØK. Ikveld har sistnevnte tillegg, og han fungerte dessuten dårlig på Jarlsberg sist. Er den beste hesten, men 75% blir for meget. 9% på formsterke Tekno Viktor er mye bedre betalt! 5 Bottolf er også en luring på 6%. Havnet i tredjespor, måtte bakkes helt sist, men gikk fint til mål etter å ha blitt med i angrep rundt siste sving i løpet Tekno Viktor "vant". Hadde vært på høyde med Kandidaten uten oppløpsgalopp. Spennende kusk og fint spor denne gang.

V5b5: Mange usikre hester. 4 Troll Evita (5%) har ikke fungert optimalt de to siste, men står gunstig inne i forhold til løpet 24/5, da hun ikke var så langt etter kapable 14 Valle Faxa (7%) og 10 Bestkora (12%) fra likestart. Både sistnevnte og 9 HG Hlin (9%) gikk bedre enn 1 Aktivia (21%) på liknende betingelser 3/6. Sistnevnte galopperte som noe sliten andre-/tredjehest mot siste sving i Drammen sist; hadde vært nede på 32-tallet ellers. 5 Lyngfaks galopperte under press i tet mot siste sving sist, på det jevne siden. Holdt så vidt unna på sprint gangen før og er noe mer overspilt på sine 23%.