LidoLido1
LidoLido1

LidoLido slår tilbake mot «sjekkepåstandene»

– Jeg er ganske flink til å sjekke jenter når jeg først prøver.

Peder Losnegård (19) alias LidoLido er omtalt som Norges største hip hop talent noensinne. Kritikerne var omtrent fra seg av begeistring da 19-åringen fra Tysvær utenfor Haugesund ga ut sitt første album «Pretty Girls & Grey Sweaters» på nyåret.

Kan sjekke opp damer

Den ellers så litt beskjedne artisten er kjent for å være ekstremt ærlig i tekstene sine. Dette gjenspiler seg blant annet i låten «Different» fra albumet hvor han synger om sin hemmelige forelskelse. I et intervju med VG tidligere i sommer fortalte 19-åringen at han er elendig til å sjekke opp jenter, men nå slår han tilbake.

– Ikke tro på alt du leser i VG. Jeg er i utgangspunktet en ganske blyg type, så jeg prøver ikke å sjekke jenter så ofte, sier LidoLido til Sommertid og legger til:

– Men de gangene jeg valgt å sjekke opp en jente har det faktisk gått ganske bra, forteller LidoLido til Sommertid.

Men hvordan det har gått videre med den vellykkede sjekkingen og jentene vil ikke 19-åringen utdype.

– Albumet heter «Pretty Girls & Grey Sweaters», så man kan jo høre på tekstene og tolke ut ifra det, smiler han.

Sammenlignes med Justin Bieber

19-åringen fra Vestlandet som får ungjenter over hele landet til å skrike for full hals når han står på scenen sammenlignes ofte med tenåringsidolet Justin Bieber. Det er en sammenligning han ikke tar seg nær av.

– Det er ganske vanskelig å ta seg nær av å bli sammenlignet med en person som for øyeblikket er verdens største artist. Jeg synes faktisk mye av musikken hans er kul, men selvfølgelig er det veldig store ulikheter mellom oss, sier han og legger til:

– For eksempel er jeg på mange måter ekstremt personlig med musikken min. Jeg er som kjent utrolig ærlig i tekstene mine. Jeg pleier å si at går det bra med musikken min, går det bra med meg.

Hip hop kulturen dreier seg ifølge LidoLido veldig mye om å være ekte. Hip hop skal gjenspeile virkeligheten.

– Jeg tror allikevel at når man er såpass personlig som jeg er i musikken min, er det veldig vanskelig å gjøre de smarte trekkene som gjør en til en så stor stjerne som Justin Bieber.

Les også: Slik ble han LidoLido

Vil så an i USA

Da han slo igjennom med den første låta fra albumet fikk han beskjed om at han høres ut som et sjette generasjons afro-amerikaner bosatt i Bronx. Musikkprodusentene i produksjonsselskapet Stargate, Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen er såpass imponert over unggutten at de sier han er nødt til å levere de mer sangmaterialet slik at de kan lansere han i for det amerikanske publikummet.

Den unge artisten selv er heller ikke fjern for en karriere over dammen.

– Ja, jeg tenker på å satse i USA, sier han og legger til:

– Musikken min er jo en blanding av forskjellige stilarter. Mange av de referansene jeg bruker i musikken passer enormt mye bedre for det amerikanske markedet enn på det norske. Jeg tror i prinsippet at musikken min har bedre forutsetninger for lykkes i USA enn i Norge.

– Det hadde absolutt vært spennende å prøve, men USA er et veldig stort sted med mange gode artister, så vi får se, sier han.

Les også: LidoLido fikk hatmeldinger daglig