Brave (Foto: Roger Svalsroed, © Roger Svalsrød)
Brave (Foto: Roger Svalsroed, © Roger Svalsrød)

V5 Bjerke

Her er bongene og tips til lunsj.

V5-1: 10 Fidilo var bra etter galopp i et sprintløp Oslo Kronos vant foran Tinka og Writing Hall 2/6. På det jevne sist, men det var i hardt lag etter en måneds pause. Har et bedre løp her og tåler adskillig mer enn 8% av spillet. Litt verdi i 11 Nozler på 16%, mens en rekke luringer kan slå til i dette åpne løpet. 1 Golden Snake (6%) har vært positiv og kan ta tet, 12 Thai Photo (4%) er spurtsterk og har varslet litt form, 3 Ringo Ducal (3%) blir skummel på sine beste meritter fra Leangen. Favoritten 2 Bravo Af Rosenhill (25%) har vært god i Norge tidligere, men ikke som best i sine siste starter i Sverige.

V5-2: Tre berettigede svenske forgrunnsfigurer, med 7 Gateruds Polyezter som den beste. Strålende form; god avslutning i knallhardt selskap nest sist, og hadde fått en enda bedre premie om hun ikke hadde tapt ca 20m på galopp i stengt posisjon i siste sving sist. 1 Energitj (12%) har levert en rekke gode løp i Norge før, står fint til, men kan få trøbbel med å holde startraske 5 Tornado Lybro (14%) ute. Kjøring mellom disse ville passe favoritten utmerket. Av de øvrige må ultradype 3 Wonderboy Boko (1%) nevnes. Gikk ganske fint etter galopp i årsdebuten. Passerte mål som sjettehest på rundt 1.17,7/2100a, men må ha vært utenfor banegrensen tidlig i løpet og endte med misvisende ”br g” i prgramraden.

V5-3: 9 Gary Dancer var svært positiv sist, da han fullførte godt etter reise i tredjespor rundt første sving og dødens resten. Rett nok i temmelig billig lag, men motstanden her er heller ikke avskrekkende, og sporet er fint – spillbar på 9%.

V5-5: 10 Brave Boy (9%) har et fint løp i denne poengjakten. Holdt farten ok i steintøft V75-lag på Momarken sist. Satt fast i enda hardere selskap på Bjerke 25/4, og takler distansen. Bør være et ok spill på 9% med et par suspekte favoritter. 1 Lyon N (11%) hadde en tøff oppgave sist, men gikk helt greit og står adskillig bedre til nå.