OL PROFILER: Neymar, Giggs, Cavani, og Mata.
OL PROFILER: Neymar, Giggs, Cavani, og Mata.

Her er de største profilene i OL-fotballen

De beste spillerne deltar ikke i herrenes OL-fotball. Men det vrimler av profiler.

Spania regnes som en av den største favorittene til gullmemedaljene når gruppespillet i OL-turneringen i fotball sparkes i gang torsdag.

LES BLOGGEN: – Er Brasils OL-lag fremtidens verdensmestre?

Spania er regjerende EM -og VM-mester – og har nå sjansen til å ta nok en gullmedalje. Aldri tidligere har en og samme nasjon vært regjerende VM, EM- og OL-mester.

– Jeg har vært med på å vinne både VM og EM og det å vinne OL ville gjør en enestående sommer helt komplett.

Mata sulten på sukess
– Jeg har vært med på å vinne både VM og EM og det å vinne OL ville gjør en enestående sommer helt komplett. Ikke bare for meg, men for spansk fotball. Vi er inne i en veldig bra periode nå, forteller Spanias Juan Mata til nyhetsbyrået TT.

Mata, som er en av tre de spillerne over 23 år i den spanske troppen, er en av de store profilene på OL-laget som vant U21-EM i fjor og som trolig kommer til å bidra med en rekke spillere til VM i 2014.

– Vi har flere unge spillere på vei opp og jeg håper at de kan prestere i OL. Vi vil alle spille på det spanske landslaget, og som Spania skal spille fotball – med pasninger og bevegelse. Skal vi vinne OL må hele troppen prestere sitt beste, sier Mata – som til daglig spiller for Premier League-klubben Chelsea.

LES OGSÅ: Mata og Alba i den spanske OL-troppen

OL-RINGENE (Foto: DAVID MOIR/Reuters)
OL-RINGENE (Foto: DAVID MOIR/Reuters)

– De som er virkelig fotballinteresserte bør kjenne sin besøkelsestid og følge Brasils OL-lag med argusøyne. Kanskje er det fremtidens verdensmestere vi ser

Brasil jager sitt første OL-gull
Samtidig jager Brasil nasjonens første OL-gull i fotball for herrer. Fotballnasjonen bygger et lag foran VM på hjemmebane om to år.

Alexandre Pato, Neymar, Marcelo, Rafael, Hulk og Lucas er noen av de allerede etablerte profilene som kaster glans over OL-fotballen.

– De som er virkelig fotballinteresserte bør kjenne sin besøkelsestid og følge Brasils OL-lag med argusøyne. Kanskje er det fremtidens verdensmestere vi ser, og dersom det ikke går bra så har verdens mestvinnende landslag forsvinnende få muligheter igjen til å fikse problemene. Fascinerende blir det, uansett, skriver TV 2 Sportens Lars Sivertsen i sin blogg om Brasils OL-landslag.

Men Spanias landslagssjef Luis Milla Aspas advarer også mot Storbritannia.

– Jeg liker ikke å snakke om favoritter og det er ikke lett å plukke ut en storfavoritt. Men Storbritannia som hjemmelag og Brasil – med de spillere de har – må nevnes som noen av de største, mener han.

LES OGSÅ: Thiago Silva, Neymar, Pato og Hulk i Brasils OL-tropp

FAVORITTER: Thiago Silva og lagkameratene er på plass i London for OL-turneringen i fotball. (Foto: KHALED DESOUKI/Afp)
FAVORITTER: Thiago Silva og lagkameratene er på plass i London for OL-turneringen i fotball. (Foto: KHALED DESOUKI/Afp)

Her er noen av de største profilene i OL-fotballen:

Ryan Giggs (38 år), Storbritannia:
Giggsy tilhører kategorien av storspillere som er født i feil land. Waliseren får endelig spille i sin første store turnering. En av de tre overårige spillerne i Stuart Pearces tropp.

Micah Richards (24), Storbritannia:
Forsvarsstjernen fra Manchester City fikk noe overraskende ikke plass i Englands EM-tropp tidligere i sommer. På OL-laget kan han få sin revansje.

Luis Suarez (25), Uruguay:
Angriperen fra Liverpool har kapret overskriftene for mye utensportlig – men det finnes ingen tvil om at han er en angriper i verdensklasse.

Edinson Cavani (25), Uruguay:
Cavani, som nevnes som aktuell for Chelsea, er kanskje Uruguays største stjerne for øyeblikket. Han har bøttet inn mål for Napoli de siste sesongene. Angripren har scoret 49 ligamål på sine 68 siste kamper i Serie A.

Juan Mata (24), Spania:
Chelseas midtbanestjerne vant både FA-cupen og Mesterligaen i mai, EM-gull i juli og kan nå altså vinne OL-gull i august.

Jordi Alba (23), Spania:
Ble nylig kjøpt til Barcelona fra Valencia. Storspilte for Spania under EM og fikk venstrebackplassen på turneringens beste ellever.

David de Gea (21) Spania:
Keeperen fikk en tøff start for Manchester United, men har sakte men sikkert tilpasset seg fotballen i Premier League. Mange mener at de Gea har potensial til å bli verdens beste keeper.

Alexandre Pato (22), Brasil:
Pato har slitt med skader i Milan, men er nå frisk og det rapporteres om at han nærmer seg storformen. Han har lenge blitt sett på som et av de største talentene i Serie A-fotballen.

Thiago Silva (27), Brasil:
Silva fulgte med Zlatan Ibrahimovic til Paris SG, men har først et oppdrag i London: Han skal lede Brasil i jakten på OL-gullet.

Neymar (20), Brasil:
Vidunderbarnet som har valgt å bli værende i Santos. Det har vært mye snakk om Neymars fantastiske kvaliteter – endelig får han sjansen til å vise seg frem på europeisk jord.

De første kampene i OL-turneringen i fotball skal spilles slik på torsdag:

Gruppe A:
Emiratene-Uruguay (18.00), Storbritannia-Senegal (21.00, begge på Old Trafford, Manchester)

Gruppe B:
Mexico-Sør-Korea (15.30), Gabon-Sveits (18.15, begge på St. James' Park, Newcastle)

Gruppe C:
Hviterussland-New Zealand (20.45, City of Coventry Stadium), Brasil-Egypt (20.45, Millennium Stadium, Cardiff)

Gruppe D:
Honduras-Marokko (13.00), Spania-Japan (15.45, begge på Hampden Park, Glasgow)

Hvem tror du blir OL-fotballens største profil? Ta debatten i kommentarfeltet under!