Oscar (Foto: Nabor Goulart/Ap)
Oscar (Foto: Nabor Goulart/Ap)

Chelsea sikret seg brasiliansk stortalent

20 år gamle Oscar skal flytte til London.

Chelsea bekrefter på sine hjemmesider at brasilianeren, som skal spille OL for Brasil, er klar for klubben.

Oscar dos Santos Emboaba Junior, som er hans fulle navn, handles inn fra Internacional. Oscar er en offensiv midtbanespiller, som også kan spille på kantene. Verdien på overgangen skal være på rundt 250 millioner kroner.

Chelsea beskriver ham som en spiller som er god til såkalt pass and move-spill, samt holde på ballen og vite når han skal slå den riktige gjennombruddspasningen.

I tillegg til å være en av de viktigste spillerne på Brasils OL-lag, har han også debutert for A-landslaget.

Lars Sivertsens blogg: Brasils OL-lag, fremtidens verdensmestere?

Les også: Chelsea har kjøpt Eden Hazards lillebror

Kjøpet av Oscar viser at Chelsea-eier Roman Abramovitsj mener alvor med å bygge et helt nytt angrep i klubben. Sammen med Juan Mata og de to andre nyervervelsene Eden Hazard og Marko Marin får Chelsea en ung, kreativ og teknisk begavet gjeng, som skal sørge for at Fernando Torres mates med de riktige pasningene og finner målformen igjen.

I går annonserte Chelsea at de også har kjøpt Thorgan Hazard (19), lillbroren til Eden. Men han er ikke aktuell for A-laget per nå. Klubben vurderer også å leie ut belgieren Kevin de Bruyne, som også er offensiv midtbanespiller. Sannsynlig destinasjon for ham er Werder Bremen.

Chelsea har per nå en godt overbefolket midtbane. Youssi Benauyon og Florent Malouda forventes å bli solgt snart. For Jon Obi Mikel, Frank Lampard, Raul Meireles,Michael Essien, Oriol Romeu, Josh McEachran og ving/spiss Daniel Sturridge blir det en beinhard kamp om plassene.