FIFA kan utestenge Bale

Gareth Bale takket nei til OL-fotball for Storbritannia grunnet en skade. Men waliseren er allerede tilbake i aksjon for Tottenham. Det kan få FIFA til å utestenge ham.

Tirsdag spilte Bale 74 minutter og scoret ett mål for London-klubben i en treningskamp mot L.A. Galaxy. Det har fått flere til å lure på om Tottenham har hindret den walisiske midtbanespilleren fra å delta i OL for den britiske vertsnasjonen.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) advarte derfor onsdag om at Bale kan bli utestengt fra å spille for Spurs så lenge sommerlekene i London pågår. Det forutsetter imidlertid at Englands fotballforbund (FA) leverer inn en anmeldelse.

– Om en klubb ikke lar en spiller få delta, så kan det berørte forbundet komme med en klage til FIFA. Da kan vi få utestengt spilleren under OL, opplyser FIFA-president Sepp Blatter.

Verken FA, Den britiske olympiske komité (BOA) eller Storbritannias landslagssjef Stuart Pearce har foreløpig kommentert Bales kamp for Tottenham mot L.A. Galaxy. (©NTB)