Ford Monedo er både en romslig og kjøreglad familiebil og nå blir den billigere også. I alle fall reduseres listeprisen med 20 25.000 kroner. Illustrasjonsbilde  (Foto: Ford)
Ford Monedo er både en romslig og kjøreglad familiebil og nå blir den billigere også. I alle fall reduseres listeprisen med 20 25.000 kroner. Illustrasjonsbilde (Foto: Ford)

Ford Mondeo: Et av de beste nybilkjøpene du kan gjøre

Inntil 59.000 kroner i rabatt på nybil - det er ikke dagligdags.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Det nærmer seg tid for å bytte bil og denne gangen har vi lyst på helt ny bil med tanke på garanti og sikkerhet. Og så er det jo noe eget også med å vite at ingen har eid bilen før en. Har sett noen annonser for Ford Mondeo der man kan spare så mye som 59.000 kroner på den i ulike rabatter.

Det virker som et utrolig godt kjøp på meg, men et par bilinteresserte kollegaer på jobben mener det er dumt å kjøpe Mondeo fordi de sier den er gammel og at det snart kommer ny modell. Jeg har også sett på Passat som jeg kjører i dag i form av en litt eldre stasjonsvogn. Vil helst ha tysk bil igjen. Hva tror du er det lureste jeg kan gjøre?

Benny svarer:

Heisann! En ny Ford Mondeo stasjonsvogn er slett ikke noe dårlig kjøp. Ikke bare er den en av de romsligste i klassen, den er også en av de morsomste å kjøre også. En uvanlig godt avstemt og presis styring sørger for det.

Ford er - som du har fått med deg - svært rundhåndet med rabattene om dagen.

Du får faktisk splitter ny Mondeo stasjonsvogn til under 300.000 kroner, da med 1,6-liter diesel på 115 hk og en helt greit utstyrt Titanium utgave. Det er utrolig mye bil for pengene.

Mest rabatt får du om du velger 2-liter diesel med 140 hk og Powershift girkasse. Da er rabatten på rause 59 000,-.

Hyggelig for deg som skal kjøpe nå og ikke fullt så hyggelig for de som kjøpte til full pris for noen måneder siden. De fikk med seg et stygt verditap på kjøpet... Slike rabatter er jo alt annet enn heldig for bruktbilprisene.

Ford-Mondeo-sedan
Ford-Mondeo-sedan

Det er nok flere grunner til at det er slik. Som dine kolleger sier, den begynner å trekke litt på årene. Dette er fjerde generasjon av den populære familiebilen og den kom i 2007.

Men den er allikevel nyere enn erkekonkurrenten VW Passat. Den kom i 2005. Okei - det kom en "ny" i fjor, men det er var strengt tatt en facelift - det vil si med endret fornt, lamper etc, men under skallet er det den samme som den som kom i 2005 - altså ikke helt ny allikevel.

En annen sterk konkurrent Toyota Avensis ble også oppgradert i fjor - selv om du nesten må bruke lupe for å se det. Litt av problemet til Ford er at de to nevnte konkurrentene selger som hakka møkk og er blant Norges desidert mest solgte biler.

Mondeo byr ikke på like spenstig førerplass som foreksempel VW Passat og Toyota Avensis - det er et av få ankepunkter på bilen.  (Foto: Ford)
Mondeo byr ikke på like spenstig førerplass som foreksempel VW Passat og Toyota Avensis - det er et av få ankepunkter på bilen. (Foto: Ford)

Mondeo - som også fikk en lettere "makeover" i 2011 - har bremset opp 25,9 % så langt i år og er nå på en 12. plass på salgsstatistikken. Akkurat det er de nok ikke helt fornøyde med hos importøren, selv om de kan glede seg over svært godt salg på lillebror Focus.

Det er også riktig at en ny Mondeo er på trappene. Den ser forresten skikkelig lekker ut! Lanseringen av denne har blitt utsatt til høsten 2013 - i beste fall...

Jeg tror nok også at litt av grunnen til salgssvikten er at Ford har lekket som en sil når det gjelder den nye Mondeoen. Ikke lett å selge "gammel" bil når kundene vet at det kommer en ny og lekker om kun kort tid... Det blir litt som å selge julemarsipan midt på sommeren.

Jeg mener som du sikkert har skjønt at det å kjøpe ny Mondeo gir deg svært mye bil for pengene. At den har vært på markedet i noen år gjør også at det lille som har vært av barnesykdommer for lengst er plukket bort. En bil er sjelden bedre enn i det siste produksjonsåret, men om et drøyt år vil altså noen få enda nyere og enda finere Mondeo enn deg.

Lykke til med bilkjøp!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyd med bilen sin

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: – Hvorfor er flerbruksbilene så dårlige?