SolvangBalder (Foto: Morten Skifjeld, © Morten Skifjeld)
SolvangBalder (Foto: Morten Skifjeld, © Morten Skifjeld)

V65 Bjerke: Gode favoritter

Gode førstevalg over hele linja på Bjerke ikveld. Flere av dem vil gjerne få styre litt i tet. Sannsynligheten for at alle vinner er ikke stor, men berettigede favoritter gir mindre spillemessig rom for (færre) objekter.

V65-1: 15 Gary’s Coktail havner sist fra annen rekke på tillegg, men setter normalt fart fremover når feltet har satt seg og tempoet roes. Fikk aldri helt kjørt for fullt i hardt selskap sist, og var flink femte i Shan Rags æresløp gangen før – selv om han galopperte i mål. Er sterk, så favoriseres av distansen. Grei favoritt på 32% når han nå møter riktig selskap. Formsterke 6 Nibley LB kan være en luring på 4% for de som garderer litt. Hardt ute sist, men holdt farten fint etter å ha blitt noe hindret. Svært tapper etter tung reise gangen før.

V65-3: 10 Kilkenny galopperte seg bort i JGP-kval’en, der han var mye spilt mot hester som Express Pepper og JTs Crown. Suveren i lunsjløp gangen før da det meste ble riktig. Har ikke noe verre løp her og er et obligatorisk spill på 16%. Er den som har vist størst kapasitet - faren her er selvsagt at favoritten 4 Nithan LB (47%) får dirigere for mye i front igjen.

V65-4: 2 Stingers fikk en tung innledning sist, men skuffet likevel litt. Travet i det minste feilfritt. Gjentar han prestasjonen fra nest sist skal alle passe seg. Var da knallgod toer bak Lome Brage etter å ha tapt ca 30m på tidlig galopp. Favoritten 6 Solvang Balder (68%) kommer til å få overta teten tidlig, og kan fort få styre og stelle inn til enda en seier. Møter stadig litt bedre hester, og dersom formsterke 11 Spang Jotroll (10%) kommer tidlig frem og begynner trykket kan det bli riktig for en hest som Stingers. Litt spillbar på 9%.

V65-5: 9 AB Lom’n hang fint med de meget tøffe konkurrentene i Uttisrud-løpet sist. Var dessuten innom en galopp ut av første sving som han tapte noen lengder på. Møter langt billigere lag i kveld, og har spor bak stødige og startraske hester. Er vanligvis mye tyngre favoritt enn 36% når han stiller i denne klassen! Med to strykninger blir det mindre felt å runde.

V65-6: 2 Riccione Ås (9%) er i flott form. Satt fast på Momarken 7/7, og kunne blitt tredje bak Sune Palema og Mr XF Royal uten galoppen mot oppløpet sist. Er rask ut, kan ta tet for så å slippe – gjerne til storfavoritten 3 Anthony Boko (43%). Virker litt vrien å vinne med, men ender hvertfall i toppen om det klaffer slik med reisen. 5 Nimbus Vang nærmet seg, og var solid toer bak Onion FH på Biri sist. En luring på 3% om det blir tempo i løpet.