VERDSETTES: Sir Alex Ferguson setter pris på klubbens norske supportere. (Foto: RODGER BOSCH/Afp)
VERDSETTES: Sir Alex Ferguson setter pris på klubbens norske supportere. (Foto: RODGER BOSCH/Afp)

– Ferguson ble nok tvunget til å bekrefte stjernebud

Sir Alex Ferguson har vært uvanlig åpen om Manchester Uniteds spillerjakt denne sommeren.

DIREKTE: Se Shanghai Shenhua - Manchester United direkte på TV 2 Sumo og TV 2 PL 1 fra kl. 13.55

Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson er kjent for å så og si aldri kommentere overgangsrykter – verken under den såkalte «silly season» eller under sesongen forøvrig.

LES OGSÅ: Ferguson bekrefter Lucas Moura-interesse
LES OGSÅ: BBC Sport: – Manchester United, City og Juventus har lagt inn bud på van Persie

Men denne sommeren har en uvanlig åpenhjertig Sir Alex Ferguson bekreftet interessen både for Arsenal-stjernen Robin van Persie og São Paulos stjerneskudd Lucas Moura overfor klubbens offisielle hjemmesider.

– Men hadde det vært opp til Sir Alex Ferguson selv så ville han nok ha holdt budene på både van Persie og Moura hemmelig.

– Måtte bekrefte interesse
TV 2 Sportens kommentator Kasper Wikestad tror imidlertid at Sir Alex Ferguson følte seg tvunget til å bekrefte forhandlingene med de to stjernene.

– Slik jeg forstår det så var det Arsenal som hadde lekket at Manchester United var ute etter van Persie. Sir Alex følte seg nok litt provosert av det, og bekreftet det hele da det likevel var ute, sier Wikestad til TV 2 Sporten.

Han tror det samme har skjedd når det gjelder budet på Lucas Moura, som ble offentlig kjent kort tid etter at Manchester United la inn sitt offisielle bud.

– Det var nok litt det samme med Moura. São Paulos klubbpresident er kjent for å være veldig frittalende og gikk med en gang ut med budet. Da følte nok Ferguson at han måtte gjøre det samme her, sier Wikestad – før han slår fast:

– Men hadde det vært opp til Sir Alex Ferguson selv så ville han nok ha holdt budene på både van Persie og Moura hemmelig.

LES OGSÅ: Denne avisen treffer best i «Silly Season»

KAN BLI ÅRETS SPILLER: Robin van Persie og David Silva er begge kandidater til å bli årets spiller i Premier League. (Foto: Tim Hales/Ap)
KAN BLI ÅRETS SPILLER: Robin van Persie og David Silva er begge kandidater til å bli årets spiller i Premier League. (Foto: Tim Hales/Ap)

– På midtbanen synes jeg de trenger en ny kreativ kraft – og der jan jo Lucas Moura være et bra alternativ. Luka Modric er jo også blitt koblet

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Gleder nok fansen
At Ferguson går høyt ut og bekrefter mulige stjernekjøp gleder nok imidlertid Manchester Uniteds supportere, tror Wikestad.

– Ferguson har jo sagt at Manchester United vil slå hardt tilbake og nå ser supporterne at det skjer ting på overgangsmarkedet. Men det kan jo likevel hende at både van Persie og Moura ryker, poengterer han.

Han er imidlertid ikke i tvil om at Ferguson må styrke troppen for å gjenerobre Premier League-troféet og komme seg til en eventuell ny finale i Mesterligaen.

– Defensivt så trenger de ikke så mye forsterkninger. Nå får de jo også Vidic tilbake etter skade. Men jeg mener United trenger en ny venstreback. Patrice Evra har spilt der i en årrekke og de trenger et alternativ, oppsummerer Wikestad.

– På midtbanen synes jeg de trenger en ny kreativ kraft – og der jan jo Lucas Moura være et bra alternativ. Luka Modric er jo også blitt koblet, og han kan jo fremdeles være aktuell for en overgang til United. Det er ikke over før det er over, for å si det sånn. Men jeg tror neppe Ferguson tar helt av i en eventuell budkrig om ham. Det er liksom ikke helt Fergusons stil, sier Wikestad.

LES OGSÅ: Alsaker om «Silly Season»: – Van Persies fremtid avgjør storklubbenes spillerjakt
LES OGSÅ: Ferguson bekrefter van Persie-bud: – Vi har vist interesse

ØNSKET AV UNITED: Brasils stjerneskudd  Lucas Moura. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
ØNSKET AV UNITED: Brasils stjerneskudd Lucas Moura. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

– Håper Drogba spiller
Onsdag møter Manchester United kinesiske Shanghai Shenhua på sin oppkjøringsturné i Asia.

De to tidligere Chelsea-stjernene Nicolas Anelka og Didier Drogba spiller som kjent for Shanghai Shenhua.

Men Didier Drogba sliter med en skade og er tvilsom til kampen.

– Jeg gleder meg veldig til denne kampen og håper at Drogba spiller. Det blir spennende å se hvilke kvaliteterer dette kinesiske laget har, og spiller Drogba og Anelka kan det jo være deres siste møte med Manchester United, som de tidligere har møtt flere ganger i Premier League, poengterer Wikestad.

DIREKTE: Se Shanghai Shenhua - Manchester United direkte på TV 2 Sumo og TV 2 PL 1 fra kl. 13.55