MOT PRESIDENT: Sebastien Coe. (Foto: PAUL HACKETT/Reuters)
MOT PRESIDENT: Sebastien Coe. (Foto: PAUL HACKETT/Reuters)

Coe sikter mot presidentvervet i IAAF

Sebastian Coe (55), styrelederen for London-OL, sikter mot presidentvervet i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) og vil overta i 2015.

Det sier lorden med to olympiske gullmedaljer til avisen The Times.

– Jeg vil gjerne være med å drive sporten min inn i framtiden. Nå er jeg klar, men jeg kommer ikke til å stille til valg som president før vår nåværende leder trekker seg tilbake. Jeg vet hvordan jeg skal drive friidretten videre, sier Sebastian Coe.

Det er ventet at den nåværende presidenten Lamine Diack trekker seg om tre år, i 2015. Da er Coe klar til å ta over, men det er også den tidligere ukrainske stavstjernen og verdensrekordholderen Sergej Bubka. Det kan bli en hard valgkamp mellom de to tidligere topputøverne.

Begge er i dag visepresidenter i IAAF, og den av dem som rykker opp i presidentstolen vil også bli medlem av Den internasjonale olympiske komiteen (IOK).

Tre dager for OL åpnes i London legger ikke Sebastian Coe skjul på at han er spent, men også at han har store forventninger til lekene i London, som er spesielle i den forstand at den engelske hovedstaden er den første byen i historien som er OL-vert for tredje gang.

(©NTB)