Erik Huseklepp. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Erik Huseklepp. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Supporterne ber Erik Huseklepp gå ned i lønn

Portsmouth er på randen av konkurs.

Erik Huseklepp og sju andre spillere som har kontrakt med Portsmouth bes gå kraftig ned i lønn for å redde klubben.

Den engelske fotballklubben er på randen av konkurs og har ikke råd til å betale lønnen til noen av de åtte spillerne på lønningslisten. Dersom Huseklepp og co. ikke forlater Fratton Park, eller går med på et kraftig lønnskutt kan fotballklubben Portsmouth være historie innen kort tid, melder BBC.

- Dette er slutten for Pompey. Om et par uker er det over, sier talsmann for supportergruppen SOS Pompey, Bob Beech.

Eiendomsutvikleren Balram Chainrai, som også tidligere har vært inne på eiersiden i Portsmouth, ble enig om å kjøpe den skakkjørte klubben via selskapet Portpin tilbake i juni. Forutsetningen for kjøpet var lønnskutt gjennom spillersalg eller nye langt lavere lønnsavtaler.

Les også: Huseklepps klubb må starte med ti minuspoeng

Kuttene ikke tilstrekkelige
Portsmouth ble satt under økonomisk administrasjon for annen gang på et drøyt år i november i fjor. Klubbadministrator Trevor Birch har likevel ikke lykkes med å gjennomføre de nødvendige utgiftskuttene. Ansatte i Portsmouth fikk fredag beskjed om at de med stor sannsynlighet mister jobben innen to eller tre uker.

I vår rykket Portsmouth ned fra mesterskapsserien til 1. divisjon, nivå tre i det engelske seriesystemet. I tillegg til Huseklepp, står Tal Ben Haim, Dave Kitson, Liam Lawrence, Luke Varney, Kanu, David Norris og Greg Halford fortsatt på klubbens lønningsliste.

SOS Pompey møtte mandag opp på treningsfeltet med en skriftlig oppfordring til spillerne om å gå med på lønnskutt. Flere spillere stoppet opp for å høre på supporterne, mens andre gikk rett forbi. Blant de siste var israeleren Ben Haim, som angivelig har en ukelønn på over 340.000 kroner.

Les også: Branns beskjed til Huseklepp: – Si opp kontrakten din

- Kjørte bare videre
- Noen spillere var fantastiske og stoppet for å høre på oss. Andre var som ventet ikke interessert og kjørte bare videre, sier Bob Beech.

- I bunn og grunn har de kontrakter og forventer at disse oppfylles. Det er ikke et urimelig standpunkt for dem å ta. Men brønnen er tørr, og hvis de fortsetter å kreve det samme har vi ikke noen klubb lenger, og de kommer til å ende opp med ingenting.

Brann jobber for tiden med å hente Erik Huseklepp tilbake til Bergen. Landslagsspilleren ser uansett ikke ut til å ha noen framtid i Portsmouth.

(NTB)