Queens Park Rangers Joey Barton må holdes fast etter at han røk i tottene på Sergio Aguero og Vincent Kompany i kampen mot Manchester City. (Foto: Dave Thompson/Ap)
Queens Park Rangers Joey Barton må holdes fast etter at han røk i tottene på Sergio Aguero og Vincent Kompany i kampen mot Manchester City. (Foto: Dave Thompson/Ap)

Joey Barton trener med League Two-klubb for å bli et bedre menneske

QPR-spilleren forklarer hvorfor han tok det overraskende valget.

I går ble det kjent at urokråken Joey Barton har valgt å trene med den nyopprykkete League Two-klubben Fleetwood Town.

Nyheten vakte oppsikt og ryktene gikk om et mulig låneopphold hos klubben, som er kjent som The cod army (torskehæren). På hjemmesiden sin bekrefter Barton at det er låneinteresse fra klubber i Championship og kontinentet.

Barton må sone karantene på tolv kamper i starten av den kommende sesongen. Han er derfor degradert til å trene med reservene og juniorspillerne i Queens Park Rangers.

Les også: Første millionmann fra ikke-ligaklubb

- Jeg er blitt likegyldig til fotballen i løpet av de siste seks månedene, etter det jeg har vært gjennom. Jeg er desperat etter å bli forelsket i spillet igjen. Å trene i de lavere divisjonene vil gi meg en realitetssjekk og kanskje hjelpe meg til å bli en bedre person, skriver Barton, som mener han har behov for å bli litt mer ydmyk, på sin hjemmeside.

Jeg er desperat etter å bli forelsket i spillet igjen.

Han mener at det er nedover i divisjonene at sulten er størst blant spillerne. 29-åringen vil ikke måtte bry seg om media, penger eller primadonnaer.

- Det vil hjelpe meg til å verdsette det Premier League har å tilby meg nå og i fremtiden, skriver Barton, som krysser fingrene for at han skal klare å spille seg inn på laget til QPR igjen.