Hellstrøm1
Hellstrøm1

– Jeg er blitt en mykere mann av å være på tv

Eyvind Hellstrøm ble helt slått ut av Ruths gripende historie.

Denne høsten tar Eyvind Hellstrøm (64) fatt på nye utfordringer. Norske hjem skal ryddes for dårlige matvaner og stusslige kjøleskap. Denne høsten er det klart for sesong to av «Helstrøm rydder opp hjemme».

Blitt myk og empatisk

Fra tidligere er vi er vant til å se en hard og relativt temperamentsfull Hellstrøm, men i denne serien får tv-seerne se en merkbart mykere og helt klart mer empatisk side av den anerkjente kokken.

– Jeg har nok blitt mer empatisk med årene, sier Eyvind Hellstrøm til Sommertid og legger til:

– Jeg har blitt mye mykere takket være programmene og hundene mine.

Hellstrøm som har hatt hund siden 1982 forteller at han har et veldig nært forhold til hundene sine.

– Det å ha hund gjør at man både blir mildre og blidere. Takket være bokserne mine, har jeg blitt den mannen jeg er, sier han.

Les også: Eyvind Hellstrøm takker nei til «Skal vi danse»

– Veldig sterke historier

I programmet «Helstrøm rydder opp hjemme», som kommer tilbake på tv til høsten, reiser Hellstrøm land og strand rundt for å besøke alle typer hjem som sårt trenger motivasjon på kjøkkenet og endringer i matvanene. Skjebnene strekker seg ofte langt utover kjøkkenbenken, og den ellers så tykkhudete programlederen innrømmer at han ofte ble rørt under innspillingen av programmet.

– Det er jo veldig sterke historier som er rørende på alle måter. Det treffer meg rett i hjerte, innrømmer Hellstrøm og forteller hvordan han gjennom et langt liv har lært å stålsette seg i slike situasjoner.

– Når man har drevet restaurant i nesten 30 år, lærer man seg veldig mange ting. Jeg har blant annet lært meg at det er viktig å stålsette seg i situasjonen, men på den andre siden blir jeg samtidig veldig rørt, sier han og legger til:

– Det er tøffe historier og tøffe skjebner. Det er ofte situasjoner som jeg på mange måter ikke vet om jeg klarer å løse. Men jeg er der fordi jeg skal hjelpe disse menneskene, sier han.

Ble slått ut av Ruths historie

En av dem som får besøk av mesterkokken er Ruth. Hun rører han til tårer med sin sterke historie om da hun mistet sin yngste datter i en hesteulykke. Den tragiske hendelsen skjedde for tre år siden, da datteren brutalt ble kastet av hesteryggen da hun deltok i et ridestevne i Danmark.

– Jeg blir først og fremst slått ut jeg fordi det er en veldig trist historie, sier Helstrøm som selv blir helt slått ut av å miste en hund.

– Men hvordan lager man en oppskrift på livsglede, sier han.

Les også: Klokkeklar Eyvind Hellstrøm: – Lavkarbo er helt fjernt!

Starten på et nytt liv

Programmet heter «rydder opp», men Hellstrøms oppgave er i all hovedsak å hjelpe disse menneskene til å få et nytt og bedre liv.

– Jeg pleier å si til disse menneskene: «Glem tv, glem kamera - dere har bedt meg om å komme, og jeg skal hjelpe dere med å få til et nytt liv».

– Når det gjelder Ruth så har hun så å si fått til et nytt liv. Hun kviet seg for å gå inn på sitt eget kjøkken og steke en fiskekake. Nå har hun gått på kokkekurs i Frankrike og deltatt i kokkekonkurranser.

Ruth ble faktisk så inspirert av å være med i programmet at hun har invitert mesterkokken på middag hjemme hos seg selv.

– Jeg har en stående middagsinvitasjon fra Ruth. Jeg ser frem til den middagen, sier Helstrøm.

Les også: Kjendis-kokk slår tilbake mot Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm er en prisbelønt norsk gourmetkokk. I første rekke er han kjent for å ha drevet restauranten Bagatelle, som han etablerte og drev i Oslo fra 1982 til 2009. Etter flere bokutgivelser og TV-opptredener er han blitt kjent for et betydelig større publikum.