WI FI BLOKKERENDE TAPET: Papiret skal selektivt filtrere, redusere eller reflektere elektromagnetiske bølger. (Foto: Illustrasjonsfoto)
WI FI BLOKKERENDE TAPET: Papiret skal selektivt filtrere, redusere eller reflektere elektromagnetiske bølger. (Foto: Illustrasjonsfoto)

Supertapet skal hindre stjeling av trådløst nett

Tapetsering kan gjøre det umulig for naboen å koble seg opp på ditt internett.

Markedet flommer over av smarttelefoner med 3G og 4G som gjør at du kan koble deg opp til Wi-Fi, trådløst internett, nesten overalt. Det betyr at folk som vandrer forbi ditt hus kan koble seg opp på ditt nett. Selv ikke passord er sikkert nok til å holde hackerne unna.

Her nytter det ikke å beskytte seg med tykke vegger, lås og slå. Løsningen viser seg å være papirtynn: En tapet som blokkerer Wi-Fi.

Les også: Med kun fire tastetrykk kan hvem som helst komme seg inn på din Facebookprofil

Tapet blokkerer Wi-Fi

Forskere ved Frankrikets Institut Polytechnique de Grenoble har jobbet med Senter Technique du Papier for å utvikle tapeten som blokkerer Wi-Fi, skriver CNN. Produktet, også kjent som metapapir, hevder å selektivt filtrere, redusere eller reflektere elektromagnetiske bølger.

Tapeten beskytter ikke bare mot naboer og andre inntrengere som stjeler Wi-Fi, men skal også sørge for at signalene inne i en bygning er sikrere og sterkere, melder forskerne.

Reduserer helseskadelig stråling

I tillegg skal tapeten gi helsefordeler. Flere studier viser at overforbruk av trådløs teknologi kan være helseskadelig, og den Wi-Fi-blokkerende tapeten hevder å redusere en persons eksponering for elektromagnetiske bølger.

Les om Britt-Alise Hjelmeland som er eloverfølsom her

Filtrerer bølger

Det høyteknologiske papiret gjør imidlertid at FM-radiobølger og beredskapsfrekvenser passerer gjennom. Papiret, som har snøfnuggmønster, kan dekkes til av tradisjonell tapet, er laget av fornybare ressurser og er resirkulerbart, ifølge Centre Technique du Papier.

Ledende sølvblek og metallisk mønster på tapeten skal filtrere om lag 99 prosent av bølgene som kommer utenfra, men ifølge den franske avisen Le Monde, kan et rom ikke helt ivaretas av papiret, med mindre du bruker den til å forsegle gulv, tak og vinduer.

Det finske firmaet Ahlstrom har kjøpt rettighetene til tapeten. Hvor mye de har betalt for papiret er ikke kjent. Ifølge CNN er papiret ikke kommersielt tilgjengelig ennå.