Høygravide Suryani sikter mot gull

Høygravide Suryani Mohamad Taibi er noe utenom det vanlige. Kvinnen fra Malaysia er åtte måneder på vei, men satser likevel på gull i London-OL.

29-åringen, som ble samveldemester i skyting i 2010, venter barn i september, men marineoffiseren lar seg ikke stoppe av det. Hun har heller ikke latt seg stoppe av morgenkvalme og en stadig voksende mage heller.

– Mange mener jeg er totalt gal som setter helsen til det ufødte barnet mitt på spill ved å stille i OL. Men jeg er mor også fra før, så jeg vet hva jeg gjør. Dessuten har mannen min støttet meg 100 prosent. Han sier at jeg må ta sjansen, for det er ikke sikkert den kommer igjen, sier den malaysiske skytteren, som karakteriserer seg selv som en sta person.

Hun er ikke den første gravide kvinnen som er med i OL, men det er ikke mange som har vært OL-deltakere så tett opptil fødselen.

Hun stiller i 10 meter luftrifle og håper å kunne bli historisk, for vinner hun gull blir hun den første utøveren fra Malaysia som noensinne vinner et gull i OL-historien.

Hun har et lite problem før hun skal i aksjon på den olympiske skytearenaen, og det er at det ufødte barnet skal begynne å sprake inni magen hennes. Luftrifle er en konsentrasjonsidrett er millimeterne kan bli avgjørende. Mange skyttere timer det slik at de drar i avtrekkeren mellom hjerteslagene for å være mest mulig stabile. Det kan bli et problem for Suryani Taibi. (©NTB)