Thomas Lehne Olsen  (Foto: Dagfinn Limoseth   Digitalsport/Dagfinn Limoseth   Digitalsport)
Thomas Lehne Olsen (Foto: Dagfinn Limoseth Digitalsport/Dagfinn Limoseth Digitalsport)

14. runde av Adeccoligaen: HamKam suser mot toppen

HamKam med nok en seier og er nå på direkte opprykk! Sandefjord og Hødd imponerer. Les oppsummeringen av helgens runde her.

Poengdeling på Aspmyra, et resultat KIL bør være mest fornøyd med!

To lag som har prestert under pari i det siste møttes på Aspmyra til denne rundes TV 2-sendte kamp. Glimt henger fortsatt med i toppen etter kampens uavgjorte resultat, men står nå med kun en seier på de siste seks seriekampene. Verre er det for KIL som nå har kun vunnet to av sine ti siste kamper og for alvor nærmer seg nedrykksstreken. Kampen var en relativt jevn affære hvor lagene hadde skiftet på å ha styringen. Dog kan det sies at Glimt hadde et visst spilleovertak, og etter våre papirer vant sjansestatistikken 8-6.

Det skulle ikke gå mer en ti sekunder før kampens første sjanse var et faktum. Tuelo Johansen og KIL stuper i strupen på Glimt som hadde avspark og stresser hjemmelaget til en feilpasning. Tuelo Johannesen kommer fri og litt presset alene med keeper skyter han hardt rett på Londak. Den neste sjansen var det Glimt som kom til, denne gangen etter feilpasning fra forsvaret til KIL. Braaten kommer alene igjennom mot Deinoff, men Deinoff vinner duellen med en god redning på en brukbar avslutning. Drøye fem minutter seinere, i det 12. minutt, kommer Berglann alene med Deinoff etter en direkte pasning i bakrom hvor bortelagets forsvar sover i den offensive markeringen. Deinoff ruser ut, Berglann lobber, men dessverre for hjemmelaget går ballen like utenfor stanga.

Tre minutter seinere kommer kampens mest omdiskuterte situasjon. Badou snurrer rundt med Melgalvis på Glimts venstre side og kommer seg fri innenfor 16-meteren. Badou får slått ballen inn i feltet, men i samme øyeblikk blir han taklet av en rusende Wigum. Innlegget treffer ingen, og dommeren ser ingen fordel og dømmer straffe. Straffen kan omtales som tvilsom, men dommeren har sin fulle rett til å blåse i den situasjonen. Vi mener Wigum gir dommeren en mulighet til å dømme straffe i en situasjon som burde vært løst på en helt annen måte av forsvarsspilleren til KIL. Trener Hansen mente etter kampen at det hadde blitt frispark ute på banen, og dermed korrekt straffe. Hans kollega i KIL, trener Nordlie, mente det stikk motsatte.

Kampens to neste store sjanser kom begge etter at ballen holdt på å gå i mål via en motspiller. Først var det Berglann hos Glimt, som avsluttet et flott angrep med å skyte mot det lengste hjørnet for seg. Ballen treffer en forsvarer og er veldig nær ved å snike seg inn i det nærmeste hjørnet bak en utspilt Deinoff. Fem minutter seinere er det minutt horribilis for Wemberg i Glimt-forsvaret. Først slår han en forferdelig pasning som blir brutt og påfølgende angrep er han nær ved å sette ballen i eget nett. Et godt innlegg fra KIL sin høyrekant skyter Wemberg mot eget mål, men blir reddet av keeper Londak. I det 37. minutt kommer utligningen. Ballen blir slått inn i feltet til Glimt og en svak klarering av Braaten ender opp hos Tuelo Johannesen på 14 meter. Han demper ballen og skyter knallhardt i mål, bak Londak i hans venstre hjørne.

De siste 45 minuttene ble ikke like begivenhetsrike, men nok av sjanser var det allikevel. Først ut er innbytter Salnes hos Glimt. Etter en flott prestasjon av Badou på venstrekanten og et godt innlegg, står plutselig unggutten alene på 10 meter. Et hardt og godt skudd har retning i mål, men blir blokkert av en KIL-forsvarer. I det 69. minutt er det KIL sin tur i sjanseprotokollen. Fazlagic lader kanonen, og skuddet fra 25 meter smeller i vinkelen og ned rett foran streken. Et fantastisk frispark som hadde fortjent en bedre skjebne.

Rundt det 80. minutt kommer begge lag til hver sin store sjanse. Nok en gang er det Glimt som er først ute etter et flott innlegg fra høyreback Jacobsen. Han finner en umarkert Badou som får gå opp relativt uforstyrret, men header en meter over mål fra fem meter. Like etter er det høyreback Hæstad hos bortelaget som har sneket seg opp i motstanderens felt. Helt umarkert og litt overrasket over å ha ballen skytes det knallhardt men like utenfor av den gode backen fra ca. 12 meter. Etter denne sjansen er det massivt press mot KIL sitt mål, og innbytter Khalili kommer til et par brukbare sjanser samt en enorm mulighet rett før slutt. Nok en gang svak offensiv markering i forsvaret til KIL og Khalili er alene igjennom med keeper Deinoff. Spissen avslutter godt, men Deinoff gjør en mesterlig beinparade slik at kampen ender 1-1.

KIL-trener Nordlie var fornøyd med sitt lag etter kampen og mente de gjorde en god bortekamp mot en god motstander på en vanskelig bortebane. Han var videre ikke meget fornøyd med en del dommeravgjørelser som endte i straffen og i gule kort. Vi skjønner frustrasjonen i kampens hete, men vi mener at dommeren stort sett gjorde ting riktig i denne kampen.

Resultatet var som overskriften sier et resultat som nok KIL er best fornøyd med. Ett poeng borte mot Glimt er til å leve med og kan/bør styrke moralen til et lag som har slitt litt den seineste tiden. Og styrket moral er greit å ha med seg når de neste runde tar imot topplaget Kisa på Gjemselund. En kamp som det kommer til å smelle i. Glimt bør snarest komme seg på vinnersporet igjen, og har en god mulighet til det da de har nok en hjemmekamp neste runde når motstanderen heter Mjøndalen.

Start-maskineriet kjører videre mot opprykk!

Et Start som ikke ser seg bakover for tiden var forventet å skulle kjøre over et skadeplaget TUIL som etter en meget god start på sesongen har slitt litt de siste kampene. Men i Tromsdalen, på det gamle kunstgresset, er det sjelden en motstander spiller ut hjemmelaget. Så var også tilfellet i denne kampen. Riktignok hadde Start noen gedigne muligheter til å lede med mer enn 1-0 til pause etter scoring av Børufsen, men TUIL hevet seg og var fullt på høyde med serielederen i 2. omgang. Etter at Strøm hadde utlignet hadde begge lag sine sjanser, men det var på et flott skudd kampen skulle avgjøres. Start sin glimrende midtbanespiller Owello fikk ballen i returrommet på ca. 20 meter og dundret den i hjørnet bak en sjanseløs Sørensen. Et flott skudd av en meget god spiller og 1-2!

I neste runde skal TUIL bort for å møte Strømmen. Laget bør snarest ha seg en seier igjen, hvis ikke den negative perioden skal bli en langvarig trend. Start får besøk av Bryne på Sør-Arena, en kamp alle forventer at de skal vinne selv om Bryne er langt bedre på bortebane enn hjemme på Jæren.

Alta med heldig poeng på hjemmebane mot topplaget Ranheim!

Alta sto med tre tap på rad før de tok imot Ranheim som på sin side har vist flott form i det siste foruten feilskjæret i hjemmekampen mot Mjøndalen da laget tapte litt ufortjent. Utgangspunktet for kampen preget kampbildet og inngangen til kampen for hjemmelaget. Alta valgte å legge seg lavt og tette igjen bakover, for så å satse på kontringer da mulighetene bød seg. Taktikken så ut til å bære frukter etter at de hadde klart å ri av Ranheims konstante press i førsteomgangen. For like etter pause var det Alta som tok ledelsen ut fra intet gjennom Nome. Det skulle dog ikke gå mange minuttene før storscorer Stene skapte balanse i regnskapet, da han alene med keeper satt sikkert inn 1-1 og sitt 8. mål for sesongen. Flere mål skulle det ikke bli i denne kampen, selv om bortelaget gjennom innbytter Izuchukwu hadde et par gedigne sjanser på tampen av kampen.

Man kan jo spekulere i om de utenomsportslige forhold vedrørende Ranheims økonomi har preget laget i det siste, da de kun står med ett poeng etter å ha møtt Mjøndalen og Alta. Vi mener laget har spilt godt nok til å vinne begge kampene, og det er ingen tegn på at problemene utenfor banen er årsaken til få poeng på de to siste. Vi tror det kun handler om marginer og at Ranheim raskt er tilbake med poengfangst igjen. Men det spekuleres også i at Robert Stene er på vei bort fra klubben, både GIF Sundsvall og RBK er nevnt, og det vil i så fall prege laget hvis han forsvinner.

I neste runde skal Alta bort for å møte Notodden i en aldri så liten skjebnekamp. Vinneren der vil muligens øyne håpet om snart å få kontakt med lagene over streken, mens taperen kan se fortapt ut. Ranheim får Bærum på besøk, i en kamp hvor de er forventet å ta tre lette poeng.

Formlaget Kamma med sin fjerde seier på rad!

Hjemmepublikummet hadde store forventninger ti at Bryne endelig hadde funnet formen etter den sterke seieren borte mot KIL sist. Men kampen mot Kamma ble en stor skuffelse og laget gikk på nok et tap, den fjerde kampen på rad på hjemmebane uten seier. Kamma på sin side tok sin fjerde seier på rad, har kun et tap på ti kamper og ligger nå på direkte opprykksplass!

Kampbildet var som det ofte har vært på Bryne Stadion før i år. Etter at Nedrebø hadde brent en stor sjanse alene med keeper Kristiansen i målet til Bryne, var det stort sett snakk om hjemmelaget. Bryne var aggressive og skapte også noen gode muligheter, og holdt HamKam på en armlengdes avstand i medvinden på Jæren. Men ineffektiviteten skulle straffe seg. Allerede etter få minutter av 2. omgangen skulle toppscorer Gundersen hos Kamma få en god mulighet som han utnyttet til det fulle. Gundersen vendte opp på 20 meter og curlet ballen i det lengste krysset, hans 8. mål for sesongen. De fleste forventet seg et trykk fra hjemmelaget, men Kamma kontrollerte kampen og vant til slutt en kontrollert og fortjent seier.

Bryne står nå med begge føttene i nedrykksstriden og det blir antakeligvis ikke bedre etter neste runde da laget skal til Kristiansand for å møte Start. Men Bryne har vært sterke på bortebane, så kanskje kan vi øyne en liten overraskelse? Kamma skal ut i nok en bortekamp, denne gangen mot opprykksjagende Sarpsborg 08. Et Kamma i flyt kan fort få med seg poeng fra Sarpsborg Stadion som langt ifra har vært noen festning hittil i år.

Sandefjord med nok en seier, tross mange skader og karantener!

Med en lang skadeliste, spillere ute med karantener og spiller på landslagsoppdrag var det et meget svekket Sandefjord som stilte til start mot Bærum på Sandvika Stadion. Mange hadde trodd at Bærum som tok sine to første seire for året i de to siste kampene, kanskje skulle ha en god mulighet for også å ta sin tredje seier på rad. Men Sandefjord imponerte og tok en fortjent seier 3-1, og har dermed fire strake og ligger a poeng med direkte opprykksplass.

De første 45 minuttene var jevnspilte, og det var hjemmelaget som gikk opp til 1-0 på et flott angrep som unge Nervold ekspederte i mål. Ikke får i det 45. minutt skulle Sandefjord utligne, på kanskje den største flaskehalsen til Bærum. En god dødball inn i feltet, og en helt umarkert Aas får heade inn 1-1. Hvis Bærum skal ha sjans til å overleve i år må de bli bedre på defensive dødballer!

2. omgang var Sandefjord sin. De viste kløkt med ballen, sikkert pasningsspill og kontrollerte omgangen til det fulle. Riktignok kom den første scoringen på et selvmål fra en uheldig El-Masouri og den andre helt mot slutten av omgangen på et skudd fra Lamøy, men Sandefjord var hakket bedre enn sin motstander.

Bærum skal til Trøndelag for å møte Ranheim i neste runde. Da er de nødt til å være mer kyniske i slutten av omgangene og forsvare seg bedre. Hvis ikke kan den opplevelsen bli meget tøff for det unge Bærumslaget. Sandefjord er verter for et annet formlag neste runde. Hødd kommer på besøk med sine seks kamper på rad uten tap, og vil gi vertene meget hard kamp om poengene.

Hødd imponerte kraftig mot Sarpsborg 08 og er står uten tap på åtte obligatoriske kamper!

Hødd så rett før ferien ut som en klar nedrykkskandidat, nå ser de ut som noe helt annet. Topplaget Sarpsborg 08 som var Adeccoligaens beste bortelag før denne kampen, ble slått 2-1 en fartsfylt kamp i et surt vestlandsvær på Høddvoll. Dermed står laget med seks strake kamper i serien uten tap samt at de er klare for kvartfinalen i cupen. En imponerende snuoperasjon av trener Nilsen og hans unge gutter. Vi tror hele Hødd tidsnok klarte å se seg i speilet og innrømme ovenfor seg selv at det de hadde lagt ned av jobb hittil i år, ikke var like godt eller bedre enn det de gjorde i fjor. En suksessrik førstesesong er alltid vanskelig å følge opp, noe som også HamKam har fått merket men har klart å snu nå.

De første 45 minuttene var preget av flere store sjanser til begge lag, og det var smått utrolig at det ikke ble scoringer før pause. Både Solberg og Hoås hadde gode sjanser i starten av omgangen, mens både Standal, Helland og Aursnes hadde gedigne muligheter for Hødd.

Hjemmelaget starter 2. omgangen klart best og produserer flere muligheter. Det er derfor litt mot spillets gang at Elyounoussi setter inn 0-1 bak Nyland i det 62. minutt. Men Hødd ga seg ikke og allerede i det 69. minutt er det duket for utligning. Kaptein Klock er høyest på en corner og stanger inn 1-1. Hødd kjører kampen og har en stor sjanse ved Standal i det 79. minutt. I det 84. minutt er nok en gang Standal på ferde, men alene med keeper Larsen blir avslutningen for svak. Men Sandal er våken på returen og banker den knallhardt i hjørnet. 2-1 til Hødd og Høddvoll eksploderer. Etter målet tar Sarpsborg igjen over styringen og kommer til noen store muligheter mot slutten. Men Hødd rir stormen av og vinner fortjent 2-1.

Hødd får i neste runde brynet seg mot et annet formlag, Sandefjord på Komplett.no-Arena. Sarpsborg 08 tar imot HamKam på Sarpsborg Stadion, en kamp hjemmelaget bør vinne for å henge med lagene helt i toppen.

Alsaker med sitt andre røde for sesongen da Mjøndalen og Notodden delte poengene!

Mjøndalen er inne i en god periode og det var forventet at de skulle slå Notodden relativt enkelt på eget kunstgress etter den knallsterke seieren borte mot Ranheim. Notodden på sin side sto med fem kamper på rad uten seier. Men historie er historie, det ble en åpen og sjanserik kamp hvor det til slutt endte uavgjort 2-2 i en kamp der Mjøndalens utleide keeper Larsen hadde mange gode redninger for Notodden.

Notodden gikk forrykende til verks og tok ledelsen allerede etter to minutter ved Holmen. Slett forsvarsspill fra hjemmelaget ga Amundsen mulighet til å servere Holmen som lett stanget inn ballen fra kloss hold. Notodden hadde også mulighet til å gå opp til 2-0 i løpet av de første femten minuttene hvor laget var meget friske og kjørte kampen. Men sakte, men sikkert tok Mjøndalen over kampen og i det 16. minutt treffer Rønningene tverrliggeren på et skudd. Minuttet seinere er det duket for straffespark da Kirkvold blir felt. Han tar selv straffen, og det står 1-1. Like etter holder Notodden på å utligne, men tverrliggeren står i veien. Mjøndalen trykker på og ikke mange minuttene etter sitter 2-1 til hjemmelaget, denne gangen ved Paul. Det er hjemmelaget som kjører kampen, men udyktighet og en god Larsen forhindrer de å øke sin ledelse. Og plutselig er det duket for Holmen igjen. På et langt innkast står han plutselig alene i feltet og kan lett putte inn sin andre scoring for dagen.

Flere scoringer blir det ikke i kampen, selv om begge lag har sine muligheter. Notodden ble liggende meget lave i 2. omgang og forsvarte inn det ene poenget. Ekstra lave ble de etter at Alsaker fikk sitt andre gule kort for dagen og måtte gå i garderoben.

Mjøndalen tar i neste runde turen til Bodø for å møte Glimt. Et Glimt som har slitt i det siste bør ikke være uoverkommelig for de brune. Notodden er verter for Alta i en tidlig skjebnekamp hvor en seier vil bety enormt både på tabellen og for selvtilliten.

KAMPFAKTA

Bodø/Glimt – KIL Toppfotball 1-1

MÅL: 1-0 Braaten(16), 1-1 Tuelo Johannesen(37)

GULE KORT

HJEMMELAG: Saltnes, Sane

BORTELAG: Wigum, Hæstad, Fazlagic

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Londak – Jacobsen, Braaten, Wemberg, Imingen – Knarvik, Berg, N’Diaye – Sane, Braaten, Berglann

INNBYTTER HJEMMELAG: Saltnes for Knarvik(46), Robertsen for Berglann(74), Khalili for Berg(84)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Deinoff – Hæstad, Shindika, Wigum, Fazlagic – Melgalvis, Aas, Tiller Larsen – Myklebust, Tuelo Johannesen, Moen

INNBYTTER BORTELAG: Ryen for Melgalvis(63), Pierau for Moen(89)

TUIL – IK Start 1-2

MÅL: 0-1 Børufsen(24), 1-1 Strøm(54), 1-2 Owello(75)

GULE KORT

HJEMMELAG: Johansen, Lysvoll

BORTELAG: Kristjansson, Andersen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Sørensen – Yndestad, Arnøy, Talberg, Rinde – Johnsen, Johansen – Strøm, Kjæve, Lysvoll – Johnsgård

INNBYTTER HJEMMELAG: Lidin Hansen for Arnøy(54), Allertsen for Strøm(78), Flaat for Johnsgård(82)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Lund Hansen – Nouri, Andersen, Mathisen, Vikstøl – Asante, Søgård, Owello, Børufsen – Kristjansson, Vilhjalmsson

INNBYTTER BORTELAG: Oladapo for Søgård(66)

Alta IF – Ranheim IL 1-1

MÅL: 1-0 Nome(46), 1-1 Stene(62)

GULE KORT

HJEMMELAG: Nome, Balto, Jarosinski

BORTELAG: Tronseth, Stilson

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Jarosinski – Josefsen, Dujilo, Törnqvist, Nordbye – Nilsson, Reginiussen, Nome, Thomassen -Nikolaisen, Ertsås

INNBYTTER HJEMMELAG: Balto for Josefsen(75), Solberg for Nikolaisen(75), Måsø for Ertsås(79)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Barli – Rønning, Tronseth, Moe, Malmo – Stilson, Åsen, Reginiussen, Krogstad – Stene – Bye

INNBYTTER BORTELAG: Løkberg for Reginiussen(34), Izuchukwu for Rønning(85), Kråkmo for Stilson(85)

Bryne FK – HamKam 0-1

MÅL: 0-1 Gundersen(49)

GULE KORT

HJEMMELAG: Risholt

BORTELAG: Ingen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Kristiansen – Landro, Risholt, Lode, Romslo – Fernandes, Stenersen, Stokkeland, Helle – Larshus Larsen, Herrem

INNBYTTER HJEMMELAG: Høyland for Herrem(63), Gulowsen for Stenersen(72), Urstad for Helle(79)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Rønningen – Jevne Hagen, Asani, Bjerke, Riise – Hagen, Berg Hansen, Dahle – Nedrebø, Gundersen, Lehne Olsen

INNBYTTER BORTELAG: Solhaug for Dahle(65), Lie for Lehne Olsen(76)

Bærum SK – Sandefjord Fotball 1-3

MÅL: 1-0 Nervold(8), 1-1 Aas(45), 1-2 El-Masouri sm(75), 1-3 Lamøy(90)

GULE KORT

HJEMMELAG: Troupe

BORTELAG: Ingen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Hjulstad – Troupe, Aunan, Ruud Irgens, El-Masouri – Larsen, Sandbu, Berg, Nervold – Pellegrino, Aalbu

INNBYTTER HJEMMELAG: Aubert for Larsen(64), Llullaku for Nervold(77)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Austbø - Reppesgård Hansen, Dimitriadis, Magnusson, Brix - Dieng, Torp, Gustavsen, Lamøy – Brekke, Aas

INNBYTTER BORTELAG: Klepaker for Dieng(60), Hansen for Aas(90)

Hødd IL – Sarpsborg 08 2-1

MÅL: 0-1 Elyounoussi(62), 1-1 Klock(69), 1-2 Sandal(84)

GULE KORT

HJEMMELAG: Ingen

BORTELAG: Roberts

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Nyland – Latifu, Klock, Moltu, Brandal – Aursnes, Heltne Nilsen – Helland, Sandal, Heltne - Standal

INNBYTTER HJEMMELAG: Mork for Heltne(75), Karlsen for Standal(89), Torset for Helland(90)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Larsen – Berge, Heieren Hansen, Ødegård, Baigorri – Ihugba, Breive – Elyounoussi, Wiig, Solberg – Hoås

INNBYTTER BORTELAG: Roberts for Elyounoussi(64), Giæver for Wiig(77), Divanovic for Solberg(83)

Mjøndalen IF – Notodden FK 2-2

MÅL: 0-1 Holmen(2), 1-1 Kirkvold(18), 2-1 Paul(22), 2-2 Holmen(34)

GULE KORT

HJEMMELAG: Idris, Kirkvold

BORTELAG: Alsaker, Jenssen

RØDT KORT: Alsaker

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Forn – Strange, Bernstein, Sundli, Rønningene – Ohr, Karlsen, Idriz, Solberg – Paul, Kirkevold

INNBYTTER HJEMMELAG: Kortgaard Ingebretsen for Olsen(71), Gunnarsson for Rønningene(89)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Larsen – Sande, Lien, Jenssen, Amundsen - Alsaker, Velta, Ufs, Granerud – Kleven, Holmen

INNBYTTER BORTELAG: Nynes for Granerud(77), Lundefaret for Holmen(79), Helgerud for Kleven(90)