Sandnes Ulf spiller Edier Frejd (innfelt) satt i bilen som ble knust i en stygg ulykke på motorveien lørdag. (Foto: Ronny Hjertås/)
Sandnes Ulf spiller Edier Frejd (innfelt) satt i bilen som ble knust i en stygg ulykke på motorveien lørdag. (Foto: Ronny Hjertås/)

Tippeliga-spiller påkjørt av fyllekjører

Sandnes Ulfs Edier Frejd slapp fra denne smellen uten varige mén.

Sandnes Ulfs svenske forvarsspiller Edier Frejd og konen var involvert i en bilulykke på E39 i Rogaland lørdag, skriver RA.

De to slapp fra det med lettere skader, noe som ser ganske utrolig ut om man dømmer ut fra bildene.

– De fikk ingen alvorlige skader, men er forslått. De er ganske sjokkerte, men samtidig glad det ikke gikk verre, sier medisinsk koordinator i Sandnes Ulf, Sigrun Kleiv til avisen.

Stakk av
Paret ble påkjørt av en 19 år gammel mann som nå har innrømmet straffskyld for hendelsen.

Mannen og passasjeren, som begge er litauske statsborgere, stakk først av fra åstedet, men årvåkne vitner til ulykken tok beina fatt og jaget de to, skriver avisen i en annen artikkel.

Sandnes Ulf-spiller Edier Frejd satt i bilen som ble knust i
  en stygg ulykke på motorveien lørdag. (Foto: RONNY HJERTÅS/)
Sandnes Ulf-spiller Edier Frejd satt i bilen som ble knust i en stygg ulykke på motorveien lørdag. (Foto: RONNY HJERTÅS/)

De to var småskadet, og ble etterhvert innhentet. Det hjalp nok heller ikke de skyldige at de var ruspåvirket, verken bak rattet eller med kroppen som transportmiddel.

– Glad for at barna ikke var med
Sjåføren ble senere målt til 1,2 i promille. Politiet ser alvorlig på saken.

– Det er veldig bra at gjerningsmennene ble tatt. Det ansees svært alvorlig at bilister som har forårsaket en ulykke, forlater skadde personer. Det er også alvorlig å holde en så høy fart og kjøre i beruset tilstand, sier Kjetil Føyen, operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt.

– Når vi ser skadene på bilene, ser vi at dette kunne gått langt verre, forteller Føyen.

Akkurat det er også den involverte fotballspilleren og familien klar over.

– I ettertid har de tenkt mest på at de var heldige som ikke hadde barna med i bilen. De sitter jo vanligvis i baksetet, videreformidler Sigrun Kleiv.

Frejd er nå sykmeldt i en uke.