PEDERSEN
PEDERSEN

Pedersens oralsex-gest kan få konsekvenser

Men Vålerenga-spissen får støtte av Tommy Høiland.

Marcus Pedersen har fått mye oppmerksomhet etter at han søndag valgte å feire den ene av sine to scoringer med en oralsex-gest i Vålerengas 3-1 seier over Stabæk.

Kan bli straffet
Nå varsler påtalenemnda at de vil se nærmere på saken.

– Jeg har fått med meg feiringen, ja. Vi har bedt NFF be klubbene og spilleren om en uttalelse, så kommer vi til å se på det, sier Knut Fure i påtalenemnda til VG Nett.

Leder i doms- og sanksjonsutvalget i Norges fotballforbund, Sven Olav Larsen, ønsker ikke å uttale seg om hva straff Pedersen eventuelt kommer til å få.

– Først må vi få en sak fra påtalenemnda. Om de mener det er en sak, må vi se på det, gjør de ikke det, kan ikke vi foreta oss noe, sier han.

Om Pedersen skulle bli straffet så er han ikke den eneste spilleren som har blitt det den siste tiden. Tidligere i sommer fikk Steffen Iversen 7500 kr i bot for å vise fingeren til Klanen.

Les også: Davy om Pedersens oralsex-gest: – Grisete, obskønt og upassende

Får støtte
Pedersen har måtte tåle massiv kritikk i media etter søndagens feiring. Men nå får spilleren, kanskje ikke helt uventet, støtte av Sandnes UIf-spiller Tommy Høiland. Han uttrykker sin støtte til VIF-spissen på Twitter.

– Påtalenemnda skal se på Pedersens «sex-gest». Heia a4 norge, ikke gjør noe som krydrer en ellers grå tippeliga. Stå på Marcus:), skriver Høiland på sin profil.

bilde høyland
bilde høyland