Austin (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
Austin (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

Skullerud om salget av Austin: – Nå må Branns unggutter stå frem

Tor Ole Skullerud mener Brann nå har muligheten til å få frem egne talenter.

Rudolph Austin ble mandag solgt til Championship-klubben Leeds. Det skal bare være en medisinsk test som gjenstår før jamaicaneren kan kle seg i den hvite trøyen.

Austin ble i fjor kåret til Tippeligaens beste spiller, og Brann får derfor en stor utfordring med å fylle tomrommet som jamaicaneren etterlater seg.

Kan komme inn nye spillere
Brann-trener, Rune Skarsfjord, innrømmer at det kan bli tøft å erstatte Austin.

– Rudolph har vært hjerte i laget vårt. Når du tar hjerte ut av en person, må du være rask med sette inn et nytt. Vi har noen som banker hardt på døren inennfra, så får vi se om det blir noe ekstern rekrutering i tillegg, sier han.

– Jobber dere med å få inn en erstatter ?

– Jeg vet at det pågår diskusjoner i klubben. Men det kommer an på hvor handlekraftig vi er som klubb, og hvilke spillere som er tilgjenglig, sier han.

– Kan det bli aktuelt å hente hjem Huseklepp?

– Det er mye politikk i den saken der, og det er mange klubber innvolvert. Men det hadde vært fint å fått Erik hjem. Det er noe alle parter ønsker seg, sier han.

– Men Huseklepp kommer uansett ikke til å spille sentral midtbane, legger Skarsfjord til.

Rune Skarsfjord må få sine menn til å holde ut i 90 minutter om de skal ta alle tre poengene mot Odd Grenland. (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Rune Skarsfjord må få sine menn til å holde ut i 90 minutter om de skal ta alle tre poengene mot Odd Grenland. (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

– Må ta et valg
TV 2s fotballekspert, Tor Ole Skullerud, mener at Brann nå står overfor et valg.

– På kort sikt blir det helt klart vanskelig å erstatte Austin. Men nå står Brann overfor et valg der de må velge om de skal være tålmodige og satse på lokale spillere, eller om de skal ut å lete etter en erstatter, sier han.

Skullerud mener klubben allerede har unggutter i stallen som på sikt kan utvikle seg til å bli like god som Austin.

– Det jeg har sett av Kristoffer Barmen har vært veldig bra. Han har potensial til å kunne utvikle seg til å bli et rivjern på midtbanen. Samtidig er dette en mulighet for typer som Fredrik Haugen og Tomasz Sokolowski til å stå frem og ta ansvar, sier han.

Les også: Rekdal om Austin: – Ikke god nok for Leeds

– Vil klare seg
TV 2-eksperten legger likevel ikke skjul på at Brann kan få det tøft fremover.

– Det er bare å se på resultatene laget har levert med og uten Austin på banen. Det er ingen tvil om at de er veldig avhengig av ham, sier han.

Men at Brann kommer til å kjempe for å unngå nedrykk tror han ikke noe på.

– Jeg har sagt i hele år at jeg tror Brann kommer til å havne på øvre del av tabellen. Det gjør jeg fortsatt. Men noe europacup-plass har de ikke sjans på, sier han.