Kåre Ingebrigtsen (Foto: Frode Olsen)
Kåre Ingebrigtsen (Foto: Frode Olsen)

Kåre Ingebrigtsen blir Viking-assistent

Kåre Ingebrigtsen blir Kjell Jonevrets assistenttrener i Viking.

Kjell Jonevret har lenge vært på jakt etter en assistenttrener i Viking.

Nå skal han ha funnet rett mann.

Kåre Ingebrigtsen blir Jonevrets nye assistent i Viking, melder Stavanger Aftenblad.

– Jeg ser på Viking som en storklubb og jeg har lyst til å jobbe i en storklubb. Jeg ønsker å være med på å føre Viking tilbake i toppen

Forlater jobben som bilselger
46-åringen var hovedtrener fra 2007 til 2011 i Bodø/Glimt. I 2008 ledet han Glimt til en overraskende fjerdeplass på Tippeliga-tabellen.

Den siste tiden har imidlertid den tidligere RBK-spilleren jobbet som bilselger i en butikk utenfor Lillestrøm.

Ingebrigtsen var i forrige uke også på besøk i Stavanger, og har åpenbart imponert nok under jobbsamtalene til å bli tilbudt den ledige jobben som assistenttrener.

Den tidligere Viking-spilleren Kenneth Storvik ble lenge nevnt som den heteste kandidaten til stillingen, men valget falt altså til slutt på Ingebrigtsen.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kåre Ingebrigtsen (Foto: Vanderloock,
  Anders/Scanpix)
Kåre Ingebrigtsen (Foto: Vanderloock, Anders/Scanpix)

– Kåre har bakgrunn fra de to fremste norske fotballskolene i nyere tid – Eggens Rosenborg og Drillos Norge

Bekrefter ansettelsen
På en pressekonferanse på Viking Stadion mandag bekrefter Viking at Ingebrigtsen har signert på en treårskontrakt med Stavanger-klubben.

– Jeg ser på Viking som en storklubb og jeg har lyst til å jobbe i en storklubb. Jeg ønsker å være med på å føre Viking tilbake i toppen, sier Kåre Ingebrigtsen til Vikings hjemmeside.

Overfor TV 2 Sporten utdyper han:

– Viking er en klubb med kjempepotensial og jeg gleder meg stort til denne utfordringen. Jeg har ambisjoner om å utvikle meg som fotballtrener og dette er en veldig stor mulighet for meg. Jeg håper å kunne lære masse her, sier han.

Ingebrigtsen møtte spillerne i Viking-troppen og ser store muligheter i sin nye jobb.

– Viking har over tid oppnådd for dårlige resultater. Det må vi erkjenne. Men både Viking og Stavanger har stolte tradisjoner. Jeg tror det er interesse for å spille i Viking fra hele Norge, og vi må gjøre det enda mer interessant å komme hit. Samtidig har Viking vært gode til å utvikle unge spillere. Miksen av etablerte og yngre spillere må bli så god at vi kommer oss ut i Europa igjen, mener Ingebrigtsen.

Rugland fornøyd
Viking-ledelsen er godt fornøyd med at treneren som er kjent under kallenavnet «Brutter'n» har signert for klubben.

– Vi ønsket å hente en renommert kapasitet med erfaring fra tippeliganivå. En som kom utenfra og som med solide og brede kunnskaper kan delta i utviklingen av Viking. Kåre har bakgrunn fra de to fremste norske fotballskolene i nyere tid – Eggens Rosenborg og Drillos Norge og hadde en sentral rolle i å forme Rosenborg-modellen. Tippeliganivået viste han i Bodø/Glimt. Vi tror også han har personligheten til å utgjøre en sterk duo med Kjell Jonevret, sier Christian Rugland, styreleder i Viking FK.