Art Kjarvald
Art Kjarvald

V5 Klosterskogen: DNTs 5-årsløp

V5A-2, V5A-3, V5A-4/B-1 og V5B-5 er kvalifiseringer til DNTs 5-årsløp. Premiene i finalen er enorme i forhold til kvalifiseringene, hvilket for flere betyr at avansement kan være vel så viktig som det å vinne. Sportslig stiller som ventet en rekke gode 5-åringer til start.

V5A-1: Mye taler for formsterke 3 Onion FH (73%) fra fint spor. Usikkerhetsmomentet er de krappe svingene på Klosterskogen. Hesten har startet kun en gang på banen tidligere, i Habibs minneløp 2010. Galopperte da, men det skjedde på siste langside. 7 Yumbo Yob god fra dødens i tøft lag sist, satt fast etter startgalopp gangen før – garderingshesten på 10%.

V5A-4/B-1: 8 Art Kjarvald (18%) kan fort være vinneren. Avsluttet fint etter pause i Åmål sist, og viste form. God treer bak Stilfaksen og Joker Elden i stayerløpet på Bjerke 12/5 - viste at han takler distansen. Var ytterst nær ved å hente tillegg på 11 Torpa J (25%) i V75 i Bergen 31/3. Ikveld står de likt, og Art Kjarvald har i det hele tatt et fint løp på papiret.

V5B-3: 8 Torpa Jan vant klart etter en dårlig start i årsdebuten, men man skal huske på at det var et tidsløp. Motstanden der var langt billigere enn den er i kveld, og Torpa Jan datt dessuten ut av stilen oppunder mål. Prøver startbil for første gang - kan være en fordel, men på hele 63% er det bare å gå imot. 2 Viktor K (18%) er den klart beste hesten. Travet feilfritt uten å vinne sist, men gjennomførte et fint løp – fikk for langt frem. Galopperte rett etter målgang, og kan fort sprette igjen på en oppjaget sprint. Debuterer med bilstart, noe som kan slå begge veier. Hurtige 4 Spikperla (13%) vinner sjelden, men er i flott form. De fleste kan ses med en viss sjanse her. Godt betalt for skrellen i dette løpet.

V5B-5: 3 Spydermann ØK (15%) ble tidlig diskvalifisert for galopp sist, men var likevel ”med” og travet likt i mål med vinneren etter en sterk opphenting. Detroniserte Vestpol Dennis fra dødens gangen før da han vant på meget sterk tid. Kuskeforbedres, kan overta tidlig og dra jevnt hardt unna. Da skal selv elitehesten 14 Wik Stjernen (25%), som er tilbake etter pause, få problemer med å innhente ham.

V5-1: Et stort obs på 9 Royal Chocolate! Har galoppert fra start i sine to løp for året, men levert strålende opphentinger etter å ha havnet ca 30-40m bak feltet. Kunne kjempet om seieren ved begge anledninger. Bakspor/bilstart bør være en gunstig kombinasjon mtp feilfri avgang. Opplagt spill på 12%, selv om den uryddige, men sterke Goop-hesten 4 Tonus De L’Isac (32%) er meget god. Hatt pause siden januar. 5 Carmina Burana (5%) er en annen svenske som er bedre enn raden. Mistet en topplass og tid på 16-tallet grunnet galopp tredje sist, og har gått bra løp også siden. Senest i Sverige etter to galopper.

V5-2: Tre hester skiller seg ut, med 6 Juniorprinsen (54%) som naturlig favoritt. 1 Røstekongen (18%) er imidlertid i form, blir kraftig kuskeforsterket og farlig om han skulle komme seg foran. Spillemessig er 2 Vestby Kvikken den mest interessante. Hang fint med til femte i for hardt selskap sist (tidsløp, Lome Jokeren vant), blir trenerkjørt i dag og er alt for lite spilt med kun 5% i dette laget.

V5-3: 2 Shocking Victory er forbedret, og mye bedre enn det raden viser. Var med i angrep da galoppen kom mot siste sving på Sørlandet sist, men kom pent tilbake og gikk glipp av en fin premie og tid på 14-tallet i et løp gode Walk For Life vant. Må med på alle bonger, selv om verdien er marginal på overraskende høye 24%. Kan forhåpentlig synke litt.

V5-5: 2 Ulixes (37%) galopperte som trolig vinner sist, og har fått dårlig betalt for flere gode prestasjoner i årets fire starter. Grei favoritt i riktig løp – viste fin starthurtighet i fjor som 3-åring. Se litt opp for 5 The Face på 12%; en startrask sprinter i form. Avsluttet fint sist og kan klare teten om hun kommer forbi 3 Shakira Spur (4%).