Tejay van Garderen (Foto: Laurent Cipriani/Ap)
Tejay van Garderen (Foto: Laurent Cipriani/Ap)

Stortalent dediserer den hvite trøyen til Denver-ofrene

– Jeg skal tenke på dere når jeg kjører inn til Paris, sier Tejay van Garderen.

Tejay van Garderen har gitt amerikansk sykkelsport et håp for fremtiden ved å sikre seg den hvite ungdomstrøyen i årets Tour de France.

23-åringen skulle egentlig være Cadel Evans superhjelperytter, men har vist seg som sterkere enn kapteinen. Derfor fikk amerikaneren lov til å kjøre for egne sjanser på de siste fjelletappene.

Men suksessen i Touren har havnet litt i skyggen av fredagens tragiske massakre i Denver, der tolv personer mistet livet.

Les også: James Holmes skaut 71 personer

Van Garderen bor like i nærheten av byen, og kjente dermed tragedien tett på kroppen. Derfor vil han hedre ofrene på søndagens avslutningsetappe.

– Jeg ønsker å dedisere trøyen til alle menneskene som mistet livet i tragedien i Colorado. Det var tunge nyheter. Det er nært mitt hjem i Boulder, og jeg vil bare si at mine tanker er med dem alle. Jeg skal tenke på dere når jeg ankommer Paris, sier van Garderen til BMCs hjemmeside.

Han legger til at han ble motivert til å kjøre inn til 7. plass på lørdagens tempo, nettopp ved å tenke på alle ofrene i tragedien.

Van Garderen sikret seg den hvite ungdomstrøyen med over seks minutter til Thibaut Pinot, mens Steven Kruijswijk tok 3. plassen hele en time og fem minutter bak.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France