Megamuscle
Megamuscle

V5 Sørlandet

To store favoritter i søndagens V5 på Sørlandet. Skulle både Erga Odin og Megamuscle innfri blåser det mot beskjeden utbetaling.

V5-1: 7 WJ Anker N’Or har ikke helt fulgt opp siden hun duellerte så fint med Support Justice i debuten. Grei innsats etter siste halvdel i dødens 16/4; ditto fra tet i seiersløpet gangen etter. Helt unnskyldt i Bergen sist; satte da full fart fra 40 meter tillegg i et forsøk på å overrumple strekhesten Gary Volcano på første langside. Kom ikke forbi, og tapte dessuten ca 30-35m på en galopp i andre sving. Den raske 3-åringen er litt spennende på 11% når hun forsøker sprint for første gang.

V5-2: 1 Sordo (5%) er den som kan matche storfavoritten 6 Erga Odin (74%) på kapasitet. Da de møttes i Kongepokalen på Bjerke 24/3 var Sordo faktisk den beste. Har galoppert i sine tre starter siden, og stiller med uviss form etter halvannen måneds pause. Erga Odin har på sin side gått klart frem; knallgod som overlegen vinner 27/5, ok i hardt selskap i Bergen 9/6 og godkjent avslutning fra tillegg på sprint i V75 sist. Normalt en vinner, men forskjellen i spillet burde vært noe mindre.

V5-3: 5 Orion Hindø skuffet mot blant annet 7 No Big Deal (18%) sist; ble kjørt i tet på den sølete banen og ga seg tidlig. Har vært bra ellers; ok til mål via tredjespor rundt siste sving i tøft V75-lag på Bjerke 12/5, og fin spurt i køen i meget hardt selskap 1/6. Dersom 6 One More Flight (23%) ikke når teten åpnes løpet opp, og Orion Hindø er en av flere i det lille feltet - på pene 5%. Vi venter stadig på 1 Shanti’s Lorentz K, som holder sin flotte form og har vært jevngod med 2 Mieux Di Quattro (20%) de tre siste gangene. Var mer lønnsom da enn han er her på 14%.

V5-4: 9 Megamuscle (65%) har vært solid i sine to starter her til lands; sterk toer bak Kendrick’s Pride sist etter reise i dødens. 6 Enzo Coeur (12%) hang med til fjerde fra tredje utvendig i samme løp, slått med noen lengder. 3 Lord Pridem (10%) fikk alt servert i hardkjøret i Bergen sist, og ség forbi tapre Pearl Harbour D med en halv lengde oppunder mål. Vanskelig å se noen av disse by storfavoritten motstand. 1 Navy Boy kan være mer aktuell rent spillemessig på sine 4%. Har fremspor for første gang på lenge, kan klare å svare ut hurtige 2 Vinessa (1%) og 8 Rocky Fnesse (2%) fra start, og trives i tet. Ved to anledninger i februar tapte han bare knepent for Valley High fra den posisjonen. Litt usikker form nå.

V5-5: 3% er nok bare noe i underkant av hva 6 Hågå Jo tåler rent spillemessig i og med at den urutinerte eieren skal kjøre selv i dag, men hesten er god nok – noe de to sprintløpene i mai med samme kusk viste. Hevdet seg da ok i hardere selskap enn dette. 8 Spik Elden (29%) var flink i hardt lag sist. Ellers hersker det en del usikkerhet rundt noen av de øvrige favorittene, og Hågå Jo seiler opp som garderingsaktuell bak disse.