FIKK UNNSKYLDNING FRA JENS: Ragnar Eikeland sier at han ikke bærer nag til statsminister Jens Stoltenberg.
FIKK UNNSKYLDNING FRA JENS: Ragnar Eikeland sier at han ikke bærer nag til statsminister Jens Stoltenberg.

Tores far fikk unnskyldning fra Stoltenberg

Fire dager etter at Tore Eikeland ble navngitt av statsministeren som en av de drepte på Utøya, fikk foreldrene den endelige bekreftelsen.

Under minnemarkeringen for de omkomne i Oslo domkirke 24. juli for ett år siden holdt statsminister Jens Stoltenberg en tale til det norske folk.

– Når jeg nevnte to navn, var det å sette ansikt på de omkomne, på døden. Det ble mye nærmere, har statsministeren fortalt til TV 2 om at han navnga Monica Bøsei og Tore Eikeland i talen.

Se klipp fra talen til statsministeren 24. juli:

630681

«En annen som er borte, er Tore Eikeland. Leder av AUF i Hordaland, og en av våre mest talentfulle ungdomspolitikere. Jeg husker han fikk hele landsmøtet i Arbeiderpartiet til å juble da han holdt et engasjert innlegg mot EUs postdirektiv - og vant. Nå er han død. Borte, for alltid.»

Følg minnemarkeringene direkte i vårt livesenter

Foreldrene til Tore Eikeland visste ikke på dette tidspunktet at sønnen var død. De fikk den endelige bekreftelsen først fire dager etter, skriver Bergens Tidende.

Statsministeren tok kontakt med Tores foreldre dagen etter, og unnskyldte seg.

– Verken jeg eller Torill har ett eneste vondt ord å si om statsministeren i dag. Det var fint gjort av ham å ringe og beklage. Vi innså nok at vi aldri ville få Tore hjem da vi reiste fra Sundvolden Hotel om kvelden 23. juli, sier Ragnar Eikeland til avisen.