Viking slo skadeskutt Molde

Et tent Viking-lag gikk rett mot mål og slo et skuffende og skadeplaget Molde 2-1 på bortebane i eliteserien lørdag.

Fjorårets seriemester fikk dermed ikke hevnet 0-1-tapet i Stavanger i vårsesongen. Joshua Gatt reduserte, men Viking forsvarte ledelsen fra første omgang. Da hadde Veton Berisha scoret, mens Moldes Vegard Forren laget selvmål.

Det var et B-preget Molde som startet lørdagens kamp, og det kunne merkes på banen. Jo Inge Berget og Magne Hoseth ble skadd i onsdagens kamp mot Ventspils i mesterligakvalifiseringen. Martin Linnes ble syk før kampen, mens Gatt og Knut Olav Rindarøy var benket av Ole Gunnar Solskjær. Også langtidsskadde Børre Steenslid fikk plass på innbytterbenken, men han slapp ikke innpå mot Viking.

Hjemmelaget åpnet svakt, mens Viking-spillerne var uredde og gikk rett i angrep. Det lønte seg i det 28. minuttet da en meget frisk Yann-Erik de Lanlay fikk rom på kanten. Fra høyresiden slo han inn mot Veton Berisha, som timet løpet sitt perfekt midt i boksen. 18-åringen banket ballen sikkert inn til 1-0-ledelse.

Vondt ble verre for Molde og Vegard Forren fire minutter før pause. Trond Olsen slo inn fra høyrekanten, og Håkon Skogseid headet ballen ned i feltet. Den traff høyrebeinet til Forren og gikk i mål bak en sjanseløs Espen Bugge Pettersen.

Solskjær klinte til og brukte alle byttene sine ved. Det lønnet seg umiddelbart. Etter en sløv forsvarsjobb av Trond Olsen, fikk Daniel Chima plukket opp ballen. Han serverte Gatt, som fikk dyttet inn reduseringen mellom et par Viking-forsvarere. Målscoreren måtte for øvrig forlate banen med skade etter knappe ti minutter, og med ti mann klarte blåtrøyene aldri å utligne tross flere sjanser. (©NTB)