Barton og Wiggins (Foto: SCANPIX)
Barton og Wiggins (Foto: SCANPIX)

Wiggins fikk melding fra Joey Barton: – Han likte at jeg bannet

Sykkelinteressen i England tar av etter Bradley Wiggins' maktdemonstrasjon.

Chartres (TV 2 Sporten): Det var en rørt Bradley Wiggins som snakket om sammenlagtseieren på pressekonferansen etter maktdemonstrasjonen på dagens tempoetappe.

Wiggins fortalte at han ikke var som de andre barna i gaten da han var yngre.

– Jeg vokste opp med plakater av Indurain på veggen. De andre gutta i gaten var mer opptatt av Gary Lineker og Paul Gascoigne. For et britisk barn er kanskje drømmen å løfte FA-cup-pokalen, men for meg var det en drøm å lede et ritt som Dauphine eller Tour de France for en dag, sier Wiggins.

LES: Super-Wiggins viste hvorfor han er Tour de France-kongen

– Bryr meg ikke om røde løpere og kjendisliv
Han tror ikke Tour-triumfen vil forandre ham på noen måte.

– Jeg bryr meg ikke om kjendisliv, røde løpere og alt det tullet. Det er så mye av britisk kultur som er bygget opp på folk som er kjendiser uten at de har gjort noe. Det er fint å bli respektert for å være god i noe. Når alt kommer til alt må jeg hjem og rydde hestemøkk og hundemøkk. Det gjør at jeg holder beina på jorden, sier Wiggins.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

LES: Fransk avis: – Cavendish og Froome på vei vekk fra Sky
LES: Cavendish om hjelperytterrollen: – Som at Rooney skal spille forsvar

Fikk melding av Joey Barton
I England er sykkelinteressen enorm etter Wiggins' sammenlagttriumf. Sky-rytteren medgir at ny kommunikasjonsteknologi som Twitter gjør at flere legger merke til hva han holder på med.

– På twitter har folk i musikkbransjen, som Steve White, sendt meldinger som «fantastisk». Det er noe med sport som gjør at det når ut til andre typer folk. Jeg fikk en direktemelding fra Joey Barton, noe som var veldig rart. Han likte spesielt at jeg bannet i forrige uke, noe jeg synes er morsomt.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Se høydepunktene fra lørdagens etappe her:

630646