Vegard Forren
Vegard Forren

Forren-selvmål senket Molde

Guttene fra Stavanger med sterk seier i rosenes by.

Molde - Viking 1-2

Viking slo Molde lørdag kveld 2-1 etter scoringer av lillebror Berisha og ett selvmål av Vegard Forren. Dermed fikk Kjell Jonevret revansje mot gamleklubben.

Ingen pangåpning
God stemning på Aker Stadion i det kampen startet i Molde. «Mellom fjord og fjell der ligger paradiset. Og sola den vil alltid skinne her» runget fra tribunen, men ute på banen var det ingen MFK-spillere som skinte i åpningsminuttene.

Første brukbare mulighet kom etter 22 minutter da Valon Berisha prøvde skuddfoten fra omtrent 20 meter. Men Espen Bugge Pettersen var patent mellom stengene, og reddet kula nokså enkelt.

Den nye vinen
Ti minutter senere bestemte et brødrepar på banen å ta tak i kampen. Valon Berisha med vakker pasning til Yann-Erik de Lanlay på høyreflanken. Inne i feltet fant unggutten lillebror Berisha, og Veton så ut som at han ikke har gjort noe annet enn å score mål hele livet. Iskaldt, og 1-0 til siddisene.

Etter målet kom det en Balotelli-feiring fra 18-åringen. Veton stilte seg opp like ved målet og med armene i kryss var det ingen tvil om at gutten har selvtilliten i orden.

veton berisha
veton berisha

Nå bølget kampen frem og tilbake i rosenes by. Og like før pause fikk bortelaget en dødballmulighet på høyreflanken. Frisparket slo storebror Berisha inn i feltet, og ballen havner til slutt i beinet til en uheldig Vegard Forren, som måtte se at det ble 2-0 til guttene fra Stavanger.

Les også: Solskjær: – Jeg blir forbauset hvis Wolff Eikrem ikke blir tatt ut på landslaget

Dermed gikk Molde-spillerne inn til pause med pipekonsert fra MFK-fansen.

Grep fra Solskjær
I pausen tok MFK-treneren grep i Molde-laget. Den tidligere United-legenden tok ut Camara, Tripic og Dantas, og dermed var alle byttene brukt opp for de blå og hvite.

Men Solskjær skulle få kjapt betalt.

En av de han satte inn på gressmatten var nemlig Joshua Gatt. Og etter 51 sekunder av andreomgangen fikk amerikaneren ballen på fire meter etter at Daniel Chukwu kriget til seg ballen, og innbytteren pirket inn reduseringen for vertene.

Få minutter senere måtte målscoreren ut med skade, og dermed måtte MFK spille resten av kampen med 10 mann.

Sjansebonanza
Presset fra molde ga seg ikke selv med en mann mindre. Etter 74 minutter vartet Mattias Moström opp med et flott raid. Svensken passerte to spillere før han sendte avgårde en vakker avslutning med utsiden av foten som klinket i stolpen og ut igjen.

Like etter fikk Chukwu sjansen fra fem meter, men med en spiller i ryggen suste skuddet fra spissen like utenfor Jarstein i Viking-buret.

Tross massive sjanser til hjemmelaget mot slutten, stod Jarstein og resten av Viking-mannskapet i mot presset fra gulljagende Molde. Dermed tok Kjell Jonevret og guttene hans med seg tre poeng hjem til Stavanger.

Les også: Solskjær: – Hjemme spiller vi stort sett på motstanderens banehalvdel

– Vant til å vinne
Joshua Gatt forklarer at MFK-fansen ikke trenger å bekymre seg for skaden han pådro seg underveis i kampen.

– Jeg fikk en liten trøkk i låret, men det er ikke noe å bekymre seg over, sa han til TV 2 etter kampen.

Dette var Moldes første tap på Aker Stadion på 19 kampen. Kjell Jonevret var fornøyd etter kampslutt.

– Jeg er vant til å vinne her på Stadion, så det føles helt naturlig for meg, sa Jonevret til TV 2.

Ole Gunnar Solskjær angrer ikke på at han gjorde alle byttene i pausen.

– Nei, ti mann i den andre omgangen var flere enn det som møtte opp i førsteomgang. Andreomgangen er fantastisk og vi kjører over dem, men vi har ikke råde til å vente til pause med å sette i gang, sa Solskjær til TV 2.