BEBE
BEBE

Her redder Bebe United fra pinlig tap

Spissfloppen knallet inn utligningen på overtid.

Ajax Cape Town - Man. United 1-1

Se kampsammendrag i videovinduet over!

Farmerlaget til Ajax Amsterdam spilte mot Manchester United lørdag ettermiddag. Vuvuzela, høy varme og mange nye fjes preget kampen.

Sløv start
Kampen startet rolig i Sør Afrika, og det var et Manchester-lag i feriemodus som møtte Ajax Cape Town. Sir Alex Fergusons menn var upresise i pasningen og de røde djevlene gav hjemmelaget mye rom.

Etter 19 minutter mistet midtbanegeneralen, Paul Scholes, ballen på midten. Laget fra Cape Town kjørte på fremmover, og Khama Biliat smalt til fra omtrent 15 meter. United-forsvaret rakk ikke frem, og ballen suste like utenfor målet til Ben Amos.

Les også:Ferguson bekrefter van Persie-bud: – Vi har vist interesse

Liverpool-kjenning i mål
Kampen fortsatte i et labert tempo i varmen på Cape Town Stadium. Første store United-mulighet kom etter 34 minutter da Wootton kom med flott innlegg mot Hernandez. Ballen traff både han og en forsvarspiller inne i feltet, og kun en feberredning fra Sander Westerveld i mål hindret ledelse til de røde og hvite.

Den tidligere Liverpool-spilleren holdt nullen resten av omgangen og lagene gikk til pause med 0-0.

Les også:Her scorer Macheda Uniteds første mål for sesongen

God United-start
Andreomgangen startet forrykende. Ferguson ga kanskje ikke den berømte «hårføneren» til spillerne i pausen, men han sa kanskje til sitt mannskap at de må heve seg ett hakk eller to, og vise seg frem før Premier League-start om litt under en måned.

Fordi allerede etter 46 minutter fikk Chicharito en stor sjanse etter en flott stikker fra Shinji Kagawa, men spissen skled i det han skulle skyte, og ballen føk utenfor Cape Town-målet.

Japaneren viste noen fine touch i andreomgangen, og nykomlingen fikk en stor mulighet etter 61 minutter. Denne gangen var rollen snudd, og det var den kvikke mexicaneren på topp som la inn til Kagawa.

Kula traff den tdiligere Dortmund-spilleren perfekt på pannebrasken, men ballen streifet i stolpen og ut. Her burde han satt sin første nettkjenning for Manchester United.

kagawa
kagawa

Flere friske ben
Like etter byttet United ut flere av spillerne, og blant annet Bebe og Nick Powell kom inn på gresmatten.

86 minutter ut i kampen ble de vitne til en vakker scoring av Alcardo van Graan. 26-åringen løp på første stolpe og flikket ballen elegant i en bue over Ben Amos og inn buret. Det var store jubelscener på tribunen, og vuvuzelaen som vi alle ble kjent med under fotball-VM i 2010 kunne høres fra stolte hjemmesupportere.

Se målet her:

630610

Men gleden varte ikke lenge. Ett minutt på overtid spilte United opp på høyresiden, og kula havnet til slutt inne hos en umarkert Bebe. Den utskjelte spissen knallet inn utligningen for United.

Tross stort United-press på overtid, endte kampen uavgjort i Sør Afrika.

Se Bebes mål:

630592