weng_VP
weng_VP

Arsène Wenger bekrefter: - Jeg vil beholde van Persie

Men Arsenal-stjernen blir ikke med laget på sesongoppkjøringen i Asia.

- Robin van Persie er en av de beste spissene i verden, om ikke den beste. Jeg ønsker å beholde ham i klubben, sier Arsenal-manageren til Arsenal Player i følge Sky Sports.

Tidligere i sommer kom Van Persie med beskjeden om at han ikke forlenger med Arsenal, men hans manager har enda ikke gitt opp håpet om å beholde spissen.

Les også: Van Persie: - Jeg forlenger ikke med Arsenal

Artikkelen fortsetter under bildet!

SJOKK 20: Manchester United og Arsenal
  er enige om en overgang for Robin van Persie. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
SJOKK 20: Manchester United og Arsenal er enige om en overgang for Robin van Persie. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

- Vil gjøre det beste for Arsenal
Fredag bekreftet Sir Alex Ferguson at Manchester United har lagt inn bud på nederlenderen, og både Manchester City og Juventus er etter rapportene også interessert. Wenger bedyrer at han som manager vil gjøre det som gagner klubben mest.

- Jeg vil gjøre det som er i beste interesse for Arsenal. Slik er situasjonen for øyeblikket, og jeg kan ikke si så mye mer enn det, sier Wenger.

Wenger ønsker raskere avklaring
Forrige sommer måtte franskmannen tåle at både Cesc Fabregas og Samir Nasri forsvant ut portene på Emirates, og den gangen pågikk spekulasjonene for lenge skal vi tro Arsenal-manageren. Klubben slet innledningsvis i sesongen, mye på grunn av at laget ikke hadde satt seg.

- Robin var en eksepsjonell leder forrige sesong, men vi vet alle hvor mye vi måtte kjempe for å klare tredjeplassen, noe som skyldtes den dårlige sesongstarten. Etter sju kamper hadde vi tapt fire, og vi har lært at det er essensielt å fokusere på seongstarten i stedet for på overganger, sier Arsenal-sjefen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Arsene Wenger (Foto: ANDREW WINNING/REUTERS)
Arsene Wenger (Foto: ANDREW WINNING/REUTERS)

Dersom det ender med at spissen blir værende på Emirates er Wenger sikker på at også van Persie ønsker å gjøre det beste for Arsenal.

- Så lenge du er i en klubb ønsker du å gjøre det beste hver dag for den klubben. Jeg er overbevist om at også Robin er slik, og han er fullstendig fokusert på jobben sin hver dag. Han elsker fotball, han elsker spillet og så lenge han er her vil han gjøre det.

NB! Arsenal drar nå til Asia for å spille treningskamper og forberede seg til sesongstart, men dette blir uten van Persie. Klubben uttaler at spissen blir i England for å «komme i form».

Hvordan ender van Persie-sagaen? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!