BRYLLUP
BRYLLUP

Mikkel Gaup fikk sin Trine

Eventyrbryllup i Gudbrandsdalen i dag.

Mikkel Gaup fikk i dag sin Trine Næssvik, etter tre år som kjærester. Paret ble forlovet tidligere i år under en romantisk ferie.

– Fantastisk flott seremoni, sa brudgommen på kirketrappa, mens bruden nikket samtykkende.

Paret ga hverandre sitt «ja» i Skåbu kirke i Gudbrandsdalen, tidligere i dag. Etter mange dagers regnvær, bestemte solen seg endelig for å titte frem, akkurat i tide til den store dagen.

Mikkel var kledt i en samisk bryllupsdrakt fra Masi, mens bruden hadde tradisjonell, lang, hvit kjole og et lett sommerslør.

Les også: Mikkel Gaup øver på bryllupsvalsen

Hest og vogn

Bruden ankom kirken med hest og vogn, som en ordentlig prinsesse.

Skåbu kirke var fylt til randen med venner og familie som var kommet for å se de to gi hverandre sitt ja.

gaup
gaup

Sokneprest Marie Margrethe Lie Sperre holdt en flott tale; en blanding av humor og den høytid og alvor som en tale på slik dag skal inneholde.

Både da bruden gikk opp kirkegulvet, og når det nygifte paret gikk ut igjen, som ektefolk, framførte «Norsk Et Lite Kor» fra Vinstra "Samisk vokalise" av brudgommens gode venn Halvdan Nedrejord, med komponisten selv ved orgelet.

Til det storslagne sommerbryllupet var det invitert over 150 gjester. Veldig få, ifølge Gaup.

– Det blir 154 gjester, men det er ikke mye, i et vanlig samisk bryllup pleier det å være både tre og fire tusen gjester, har han fortalt «God Kveld Norge».

Les også: Nå har Jakten-bonden giftet seg

Cadillac og robåt

Etter vielsen ble det nygifte paret, etter det obligatoriske kysset på kirketrappen, hentet i en Cadillac kabriolet.

Det siste stykket frem til Espedalen fjellstue hvor bryllupsfestet blir holdt, rodde Gaup sin kjære i robåt over vannet.

Mikkel 020
Mikkel 020

Mikkel Gaup og Trine Næssvik er begge fra Finnmark, og møttes på et arrangement i forkant av en Madonna-konsert i Oslo for tre år siden.

Les også: Kjendisparet lurte alle med bryllupsstunt

Fridde i Milano

Forlovelsen skjedde på en romantisk tur til Milano tidligere i år.

Mikkel 018
Mikkel 018

– Vi var i Milano av alle ting og frieriet fant sted på en bitte liten koselig café ved elven. Der hadde jeg bestilt en god treretters middag, og til hver av rettene så snakket jeg litt om det som skulle bli forlovelsesgaven hennes. Det var tro, håp og kjærlighet. Under forretten snakket jeg om tro, under middagen om håp og til desserten kjærlighet, har Mikkel Gaup fortalt «God Kveld Norge».

– Deretter gikk jeg ned på kne og fridde til Trine. Hun fikk et gullsmykke av meg med de tre symbolene jeg hadde snakket om: Tro, håp og kjærlighet.

Les også:Mikkel Gaup gifter seg med Trine Næssvik