Cecilie Kjensli1
Cecilie Kjensli1

Cecilie Kjensli anbefaler norske menn å lese erotisk romansensasjon

Romanen «Fifty Shades of Grey» topper bestselgerlister.

Den populære erotiske trilogien «Fifty Shades of Grey» topper amerikanske bestselgerlister. Til høsten kommer alle de tre bøkene på norsk. Men allerede nå leser boken som varmt hvetebrød her i landet også.

Danner seg egne bilder

Grunnen til den store suksessen har nok sammenheng med at det har blitt mer akseptabelt å lese erotikk nå enn det var tidligere. Ingen vil lenger rynke på nesa hvis du drar opp denne boka fra veska. Sexekspert Cecilie Kjensli forklarer det med at det er sjelden det kommer ut gode erotiske romaner.

– Det er ikke så ofte det utgis gode erotiske romaner for kvinner. Samtidig som det er damer som leser mest bøker, sier sexkspert Cecilie Kjensli til Sommertid før hun legger til:

– Erotikk er jo fortreffelig som lesestoff. Damer synes det er mye mer praktisk å lese og lage sine egne bilder enn å se det visuelt som for eksempel på film, forteller experten.

Hun presiserer at det er stor forskjell mellom fantasi og virkelighet.

– Denne boken er jo full av saftige beskrivelser som går ut over tradisjonell eller vanlig sex. Det er jo klart spennende å lese om, sier hun.

Les også: Vi angrer mindre på sex

Menn kan lære av boken

Noe som ifølge experten er fint med denne boken, er at man kan få nye ideer som man kan overføre til den personen man er sammen med. Kjensli tror ikke det er sjenanse blant kvinner som fører til at mange kvinner kaster seg over romanen, men at det kanskje er litt mangel på dominans blant kvinner når det kommer til sexlivet.

– Når det gjelder dominans er det nok mange menn som ønsker å bli dominert, men dessverre er det mangel på kvinner som ønsker å dominere, forteller hun før hun legger til:

– Men denne boken er jo skrevet av en kvinnelig forfatter, og seksualiteten blir beskrevet gjennom en kvinnes øyne. Så jeg vil jo helt klart anbefale menn om å ta seg en titt i denne boken.

Trilogien handler om den unge litteraturstudenten Ana Steels seksuelle oppvåkning i møte med den mystiske forretningsmannen Christian Grey.