King (Foto: Rebecca Naden/Pa Photos)
King (Foto: Rebecca Naden/Pa Photos)

Ledley King legger opp

Men vil fortsatt ha en rolle i Spurs.

Ledley King har besluttet å legge opp etter å ha slitt med skader gjennom flere sesonger.

Forsvarsklippen som den siste tiden ikke har kunne trent med resten av laget skal nå tre inn i en annen rolle i klubben.

– Fantastisk ambassadør
Klubbens styreformann, Daniel Levy, har bare gode ord å si om King.

– Ledley har bidratt på en utrolig måte i klubben. Både som en fantastisk spiller, ambassadør og kaptein. Det er godt dokumentert hvordan han har kjempet mot skader de siste sesongene. Det sier også litt om hans karakter når han tross skadene har levert på et så høyt nivå, samtidig som han fremstår som en leder,sier han til klubbens hjemmeside.

– Ledley vil fortsette som ambassadør for Tottenham. Han vil bidra i klubbens samfunnsarbeid, og vil ikke minst være et enormt forbilde for unge spillere, sier han.

King (Foto: Tom Hevezi/Ap)
King (Foto: Tom Hevezi/Ap)

– Har aldri vurdert andre klubber
King selv er takknemlig for tiden i Tottenham.

– Jeg har vært her siden jeg var en liten gutt. Jeg ser på det som min klubb, og jeg har alltid hatt vanskelig for å forestille meg selv i en annen drakt, sier han.

– Jeg vil gjerne takke alle i klubben, og spesielt fansen. Jeg har vært mye ute de siste sesongene, men Spurs-fansen har alltid vært tålmodige og utrolig støttende. Dessverre har alle skadene nå satt en stopper for karrieren min, sier han.

Ledley King debuterte for det engelske landslaget mot Italia i 2002. Han rakk å vinne 21 kamper med landslaget, og deltok både i europamesterskapet i 2004 og i verdensmesterskapet i 2010.

– En sann Spurs-legende
På Twitter har reaksjonene allerede begynt å komme etter at nyheten ble kjent.

– Ledley King er en sann Spurs-legende. "Kun" 31 år når han nå legger opp på grunn av alle skadene, skriver TV 2s Premer League kommentartor, Kasper Wikestad, på sin profil.