PS dekk alder
PS dekk alder

- Hvorfor varierer dekkprisene så enormt?

Her kan du virkelig tjene penger på å ta noen telefoner.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny vi er i ferd med å kjøpe nyere bruktbil, denne har blitt importert fra Tyskland og har bare ett sett felger og dekk, slik at vi må kjøpe dette i tillegg.Forhandler der vi kjøper bilen kom med et tilbud som jeg syntes hørtes veldig høyt ut og jeg tok derfor et par telefoner til andre som selger slikt og fikk nesten bakoversveis.

Det viser seg at jeg kan spare nesten 50 prosent og da begynner jeg virkelig å lure på om denne bransjen er helt useriøs. Det er de samme dekkene jeg har fått tilbud på, men altså med helt forskjellige priser. Har du noen formening om hvorfor dette varierer så enormt?

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hei sann! Du er nok ikke den første som oppdager dette. Prisene varierer enormt i dekkmarkedet, og jeg vil jo i utgangspunktet mene at det er bra, det viser at det er konkurranse i dette markedet. Mange kjører også kampanjer i stille perioder, for eksempel nå på sommeren. Dekkbransjen har to store topper i året, det er når vi skal legge om dekkene, da er det sjelden de helt store tilbudene ute og går.

Her anbefaler jeg å gjøre som du har gjort: Ta en sjekkrunde hos flere som selger dekk og be om pris på de dekkene du ønsker deg. Husk også at du skal ha «sluttsummen», altså det det koster å få dekkene ferdig på bilen din. Det er også lov til å prute litt, for eksempel ta en telefon tilbake og høre om de kanskje har litt å gå på prisen de oppga først.

Her må du også skille mellom to viktige ting: Dekkene er kanskje de samme, men har du også fått pris på helt identiske felger? Prisene på felger varierer nemlig også svært mye og her er det absolutt ikke lurt å kjøpe det billigste. Jeg har hørt mange eksempler på ukjente billigmerker som overhodet ikke duger. Her er det lurt å legge litt ekstra penger i det og kjøpe et kjent merke.

Lykke til og håper du får til en gunstig kjøp her!

LES OGSÅ: Disse sommerdekkene bør du styre unna

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: Derfor skal du styre unna piggfrie dekk på sommeren