Tyverisikker sykkellykt (Foto: Gotham Bicycle Defense/)
Tyverisikker sykkellykt (Foto: Gotham Bicycle Defense/)

Verdens første tyverisikre sykkellykt

Er du lei av at sykkellyktene dine stadig blir stjålet? Emilie fra Bergen har løsningen.

Første treningsapp på norsk ute nå

Den amerikanske sykkelprodusenten Gotham i Boston påstår å være først ute med nyvinningen. Nemlig en tyverisikker lykt.

Med på eventyret er den 25-årige sivilingeniørstudenten Emilie Grønsdal Johannesen fra Bergen, som jobber for USA-firmaet.

 Emilie Grønsdal Johannesen (Foto: Sven Jørund Kolstø.)
Emilie Grønsdal Johannesen (Foto: Sven Jørund Kolstø.)

LES OGSÅ: Ungjenter hamstrer proteinpulver i nærbutikken

Gjennom Gründerskolen ble Emilie engasjert i bedriften samtidig som hun tar entreprenørfag ved Boston University.

– Jeg ville gjerne jobbe i en bedrift hvor de drev med konkret produktutvikling og hvor jeg hadde mulighet til å påvirke den strategiske retningen. Gotham Bicycle Defense var en perfekt match og jeg trives veldig godt her, forteller hun til TV 2 Sporty.

Til høsten skal hun igang med femte og siste året ved NTNU i Trondheim der hun studerer til sivilingeniør i Industriell økonomi og teknologiledelse.

Før sommerferien ble Dag Ottos Sporty-sykkel stjålet. Les historien lenger nede i saken!

TYVERISIKKER: The Defender Bike Light ligner en revolvertønne og skal være umulig for tyven å stjele. (Foto: Gotham.com/)
TYVERISIKKER: The Defender Bike Light ligner en revolvertønne og skal være umulig for tyven å stjele. (Foto: Gotham.com/)

LES OGSÅ: Dette trenger du for å bli syklist – sjekk hva det koster

Spesialverktøy
Lykten – kalt The Defender Bike Light – kommer for salg i midten av august.

Med seks diodelamper i front har lykten likhetstrekk med en revolvertønne!

Hemmeligheten bak tyverisikringen er et patentert skrujern. Uten dette verktøyet klarer ikke skurken å få løsnet lykten fra styret ditt. Batteriene kan bare tas ut ved hjelp av egen umbraconøkkel.

Utsalgsprisen i USA er 59 dollar, rundt 360 norske kroner. LED-lampen, som trenger tre AA-batterier, har en batteritid på 100 timer.

LES OGSÅ: Her er Dag Ottos sykkelferie-favoritter

Dag Otto Lauritzen (Foto: Nina Kausland/)
Dag Otto Lauritzen (Foto: Nina Kausland/)

Flere sykkeltyverier
Sykkelsporten har eksplodert i Norge de siste årene og vi kjøper stadig dyrere sykler. Dette gir seg også utslag i antall sykkeltyverier.

Anslagsvis stjeles 100.000 sykler i Norge hvert år. Politiet mottar årlig 25.000 politianmeldelser. 18.000 sykler erstattes av forsikringsselskapene.

Dag Otto-sykkel forsvant
Like før sommeren ble TV 2 Sportys spesialdesignete sykkel stjålet i Bergen sentrum. Sportysykkelen er håndlaget av Sandes Sykkelfabrikk og koster et femsifret beløp.

Sporty-sjef Trond Ahlsen hadde låst den fast utenfor en restaurant, men en kjeltring så sitt snitt til å kappe låsen. Tyveriet er under etterforskning av Hordaland politidistrikt.

Noen uker seinere ble det hvite vidunderet gjenfunnet i en hage av nyhetsanker Kjetil H. Dahle, som var på vei til barnehagen. Hjulene var tatt av, men lå slengt i en hekk like ved.

Nå er Sporty-sykkelen rustet opp igjen, har fått ny og kraftigere lås, og står klar til bruk for alle TV 2s ansatte.

Ved å registrere din sykkel i Falck Sykkelregister er det ti ganger større sannsynlighet for at du får tilbake sykkelen din dersom den stjeles. Forhåpentligvis har den lykten på ...

LES OGSÅ: Nå eksploderer salget av elsykler