Tommy Sharif er Norges ubestridte dekkonge   men butikken hans går i minus. (Foto: SCANPIX)
Tommy Sharif er Norges ubestridte dekkonge men butikken hans går i minus. (Foto: SCANPIX)

Spår snarlig Sharif-konkurs

Leverandører nekter å selge ham varer. – Bare misunnelige, sier Sharif selv.

Det startet med dekksalg hjemme fra garasjen i Leirsund i 1997. Bare noen år senere var Tommy Sharif hele Norges dekkonge.

Svært høy medieprofil har også vært med på å gi selskapet mye PR. Men økonomisk sett har det vært utforbakke de siste årene.

18 millioner i minus

I mai i år ble det kjent at Sharif skal legge ned sitt gigantiske dekksenter nord for Oslo. Nå vil han bare satse på internettsalg.

Dagens Næringsliv skriver i dag at Tommy Sharifs selskaper i 2010 gikk med et samlet underskudd på 18 millioner kroner. Og inkassokravene hagler angivelig inn.

Del med Facebook-vennene dine

Til avisen sier flere av Sharifs leverandører at de har sluttet å selge ham varer – fordi de sliter med å få betalt og frykter han vil gå konkurs.

Alt om dekk og felg – det finner du her:

Snakk om måneder

Dekkimportør Kristoffer Mahl mener det bare er snakk om måneder før Sharif blir slått konkurs:

– Det koster mye penger å slå noen konkurs med det norske juridiske systemet. Man må blant annet betale et depositum på 30.000 kroner for at den norske staten skal ta hånd om konkurskostnadene. Tommy hadde vært nærmere konkurs for mange år siden om det ikke hadde vært for dette depositumet. Flere hadde vært tøffere mot ham, sier Mahl til Dagens Næringsliv

LES OGSÅ: Snart kommer dekkene som ikke må skiftes

Bare misunnelige

Tommy Sharif har tidligere forklart svake økonomiske resultater med at marginene er for lave. Nå er ambisjonene å bli størst i Europa på internettsalg av dekk – og omsette for en milliard kroner innen 2016.

Slik svarer han på de alvorlige påstandene fra underleverandørene:

– Mange spår min død og mange har håpet på min konkurs før. De er bare misunnelige, er Sharifs kommentar til DN.

LES OGSÅ: Sommerdekk – disse bør du styre unna